Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕνισχύεται η προβολή της Θεσσαλονίκης στο Ισραήλ ως city break προορισμού
City break

Ενισχύεται η προβολή της Θεσσαλονίκης στο Ισραήλ ως city break προορισμού

  • Οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι απολαμβάνουν το street food της Θεσσαλονίκης
    Οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι φωτογραφίζονται μπροστά από τα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Έξι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη και την ανέδειξαν ως έναν ιδανικό city break προορισμό.

Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις της γαστρονομίας. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ πραγματοποίησαν ταξίδι δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη της πόλης ως μια ιδανική επιλογή για city break.

Το πενθήμερο ταξίδι από την αεροπορική εταιρεία Sundor, η οποία για όλη τη χειμερινή περίοδο θα συνδέει με απευθείας πτήση το Τελ Αβίβ με την ελληνική συμπρωτεύουσα.

Η ομάδα αποστολής αποτελείται από έξι δημοσιογράφους που εργάζονται σε κορυφαία Μέσα της χώρας. Συγκεκριμένα, εκπροσωπήθηκαν οι εξής online πλατφόρμες:

  • Ynet. Είναι το μεγαλύτερο μέσο διαδικτυακής ενημέρωσης στο Ισραήλ.
  • Walla. Είναι το δεύτερο μέσο στην κατηγορία News & Media Publishers και πέμπτο συνολικά στη χώρα.
  • Mako (mako.co.il). Είναι το τρίο μέσο στην κατηγορία News & Media Publishers και έκτο συνολικά στη χώρα.
  • Haaretz. Είναι το τέταρτο μέσο στην κατηγορία News & Media Publishers και δέκατο τρίτο συνολικά στη χώρα. Αποτελεί, εξάλλου, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης στο Ισραήλ αποκλειστικά για συνδρομητές.
  • Maariv. Είναι το έκτο μέσο στην κατηγορία News & Media Publishers και δέκατο ένατο συνολικά στη χώρα.
  • Reshet 13 tv. Πρόκειται για την ιστοσελίδα του δεύτερου μεγαλύτερου τηλεοπτικού καναλιού του Ισραήλ.

Η αποστολή διέμεινε στο ξενοδοχείο ΟΝΟΜΑ, συνοδευόμενη από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισραήλ, κ. Δημήτρη Βασιλειάδη και γευμάτισε, μεταξύ άλλων, στο ΜΕΤ HOTEL.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους παρακολούθησαν την παρασκευή μπουγάτσας, πολλά master cooking classes, καθώς και μενού γευσιγνωσίας τοπικής κουζίνας. Ακόμη επισκέφτηκαν το Οινοποιείο Γεροβασιλείου και το Αποστακτήριο Δοροδούλη όπου δοκίμασαν τοπικούς οίνους, τσίπουρο και παρεμφερή αποστάγματα.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν σε ολόκληρο τον νομό και πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπρόσωπους συνεταιρισμών, όπου γεύτηκαν τοπικά εδέσματα. Τέλος, περιηγήθηκαν στην πόλη και απόλαυσαν τη “street food” γαστρονομία.

Σε συνέχεια του ταξιδιού εξοικείωσης, δημοσιεύθηκε ήδη και το πρώτο άρθρο από τον Yaniv Granot της Walla, που προτείνει “ονειρεμένες διακοπές σε μια ονειρεμένη πόλη”.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το τμήμα μάρκετινγκ της Sundor, δημιούργησε από το ήδη υπάρχον διαφημιστικό του υλικό, προωθητικό βίντεο της πόλης στα Εβραϊκά.

Η Sundor, θυγατρική του εθνικού αερομεταφορέα El Al, το προώθησε σε όλα της τα Μέσα και στο τεράστιο δίκτυο επαφών της μεταξύ των ταξιδιωτικών πρακτόρων του Ισραήλ, ενώ το χρησιμοποίησε και σε ειδική καμπάνια με μεγάλες εκπτώσεις εισιτηρίων για τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγχρηματοδοτείται από τον ΕΟΤ.

Το βίντεο αυτό μαζί με την καμπάνια παρουσιάστηκαν από τη Sundor σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia 2022.

Με την ευκαιρία της παρουσίας των στελεχών της Sundor στη Philoxenia 2022 και τη σχετική συνεργασία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με ανθρώπους της Ελληνικής τηλεόρασης, η προέδρος του Ο.Τ.Θ. κα Βούλα Πατουλίδου πραγματοποίησε συναντήσεις με σκοπό τη διεύρυνση νέων συνεργασιών μάρκετινγκ μεταξύ Τελ Αβίβ και Θεσσαλονίκης, στις οποίες συζητήθηκαν συγκεκριμένα projects με όφελος για όλες τις πλευρές.

Η κα Πατουλίδου στάθηκε ιδιαίτερα στις στενές σχέσεις των Θεσσαλονικιών με τους γείτονες από το Ισραήλ: “Οι Ισραηλινοί αγαπούν τη Θεσσαλονίκη. O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης έχει στοχευμένη στρατηγική προβολής και προσέγγισης της Ισραηλινής Τουριστικής αγοράς. Η άριστη και γόνιμη συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ του Ισραήλ έχουν απογειώσει τις δράσεις μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

31/01/2023
30/01/2023
27/01/2023
26/01/2023
25/01/2023