Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕΟΤ Ιταλίας: Η Θεσσαλονίκη προβάλλει την γαστρονομική της ταυτότητα
Τουριστική προβολή

ΕΟΤ Ιταλίας: Η Θεσσαλονίκη προβάλλει την γαστρονομική της ταυτότητα

Διοργανώθηκε press trip, ώστε ο ιταλικός τύπος να μάθει για την ελληνική πρωτεύουσα της γαστρονομίας.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας και την κ. Μπουλασίδου, διοργάνωσε press trip για την Ιταλίδα δημοσιογράφο Claudia Valeriani Fagnoni, προκειμένου να προβάλει τη Θεσσαλονίκη ως πολυτελή γαστρονομικό προορισμό καθώς και τις διαδρομές trekking στις γύρω περιοχές.

H Ιταλίδα δημοσιογράφος απόλαυσε τη διαμονή της στο ξενοδοχείο Blue Bottle και ξεναγήθηκε στα σημαντικά μνημεία της πόλης. Γεύτηκε τις ιδιαίτερες γεύσεις της Θεσσαλονίκης στο εστιατόριο του ξενοδοχείου ΟΝΟΜΑ, δοκίμασε τον οινικό πλούτο της περιοχής στο ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και παρακολούθησε την παρασκευή μπουγάτσας.

Η κ. Valeriani Fagnoni έζησε μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στον Όλυμπο και εξέφρασε τον ενθουσιασμό της στα στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης που είχαν αναλάβει την ξενάγησή της. Η Ιταλίδα δημοσιογράφος απόλαυσε την επίσκεψή της στο Νομό Πιερίας με την φιλοξενία της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια του press trip συγκέντρωσε υλικό προκειμένου να παρουσιάσει  στο περιοδικό ΕLLE την αναγνωρισμένη από την UNESCO ελληνική πρωτεύουσα της γαστρονομίας και ένα άρθρο στο περιοδικό DONNA MODERNA που αφορά στο Trekking.

Η κ. Claudia Valeriani Fagnoni συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου ευχαριστώντας την για την φιλοξενία του ΟΤΘ.

Η κ. Πατουλίδου δήλωσε: “H εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης είναι δομημένη πάνω σε πετυχημένα projects προβολής που με τις κατάλληλες συνεργασίες, φέρνουν αδιαμφισβήτητα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Στόχος μας η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Μπορούμε να τον πετύχουμε με την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε συνδυασμό με τον τουρισμό πόλης . Η Θεσσαλονίκη γίνεται κόμβος αλλά και «τροφοδότης» των γύρω περιοχών”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024