Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔικαίωση για Airbnb από το Ευρωδικαστήριο: Είναι πλατφόρμα e-booking και όχι μεσίτης
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Δικαίωση για Airbnb από το Ευρωδικαστήριο: Είναι πλατφόρμα e-booking και όχι μεσίτης

Το Ευρωπαϊκό Ανώτατο Δικαστήριο, εξέδωσε απόφαση – σταθμό για την Airbnb, σύμφωνα με την οποία η πλαρφόρμα δε χρειάζεται άδεια μεσίτη για να μπορεί να λειτουργήσει στη Γαλλία.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε πως η δραστηριότητα της Airbnb είναι μια “υπηρεσία διαμεσολάβησης”, η λειτουργία της οποίας διέπεται από μια ευρωπαϊκή οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ η Ένωση για την Επαγγελματική Παροχή Υπηρεσιών Προσφοράς Καταλυμάτων και Τουρισμού (AHTOP), η οποία είχε προσφύγει στο Δικαστήριο, υποστήριζε ότι πρέπει να υπόκειται στην Oδηγία που αφορά τους κτηματομεσίτες. Η AHTOP υποστήριζε πως η Airbnb Ιρλανδίας, η εταιρεία που διαχειρίζεται τις δραστηριότητες της πλατφόρμας στην Ευρώπη, δε διαθέτει επαγγελματική ταυτότητα και κατά συνέπεια παραβιάζει τους γαλλικούς κανόνες, που ισχύουν για τους κτηματομεσίτες.

Μάλιστα, εναντίον της Airbnb είχαν προσφύγει και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ζητώντας να αντιμετωπιστεί ως μεσίτης, κατηγορώντας το Airbnb για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Court of Justice of the European Union Cp 190162

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024