Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕΑΤΑ: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον ΗΑΤΤΑ και την fedHATTA για τη στρατηγική προβολή της Αθήνας
Τουριστική προβολή

ΕΑΤΑ: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον ΗΑΤΤΑ και την fedHATTA για τη στρατηγική προβολή της Αθήνας

Μπακογιάννης - Τσιλίδης

Ο στόχος της συνεργασίας είναι οι κοινές δράσεις προβολής και προώθησης της Αθήνας, παγκοσμίως, σε όλη τη διάρκεια του έτους και η ανάδειξη της πλεονεκτημάτων της ελληνικής πρωτεύουσας

Η τουριστική προβολή της Αθήνας ως προσβάσιμου και βιώσιμου προορισμού βρίσκεται στα άμεσα πλάνα τόσο του Δήμου, όσο και των μεγάλων τουριστικών φορέων. Για αυτό και υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) του ΗΑΤΤΑ και της fedHATTA.

Ο στόχος της συνεργασίας είναι οι κοινές δράσεις προβολής και προώθησης της Αθήνας, παγκοσμίως, σε όλη τη διάρκεια του έτους και η ανάδειξη της πλεονεκτημάτων της ελληνικής πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, η συνεργασία περιλαμβάνει:

  • Ανταλλαγή υλικού, στοιχείων αλλά και πληροφοριών σχετικά με διεθνείς τάσεις και εξελίξεις, αλλά και διεθνείς διοργανώσεις που αφορούν στην τουριστική βιομηχανία αλλά και εμπειρίας και τεχνογνωσίας των δύο μερών στον τομέα του τουρισμού.
  • Αμοιβαία υποστήριξη της προώθησης τουριστικών αξιοθέατων και πόλων έλξης της Αθήνας, καθώς και της προώθησης ταξιδιών και πακέτων περιηγήσεων, καθώς και συνέργειες για την οργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης για ταξιδιωτικούς πράκτορες.
  • Συνεργασία των φορέων για την προάσπιση κοινών στόχων.
  • Αλληλοϋποστήριξη στη δημιουργία και αξιοποίηση επαφών, συναντήσεων, εκθέσεων ή οποιωνδήποτε άλλων εκδηλώσεων μεταξύ φορέων (τοπικών, εθνικών, επιχειρηματικών) με σκοπό τη δημιουργία οικονομίας κλίμακος στην επίτευξη των στόχων τους.

Σημειώνεται πως το μνημόνιο υπογράφηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης της WTAAA (World Tourist Agents’ Associations Alliance) που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens.

O Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, μεταξύ άλλων, είχε τονίσει: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά να καλωσορίζουμε στην Αθήνα τόσο σημαντικούς εκπροσώπους της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Δεν είστε απλώς οι πρεσβευτές της πόλης μας στο εξωτερικό, αλλά αποτελείτε αναπόσπαστο μέρος του τουρισμού για τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι συνεργασίες, όπως αυτή που ξεκινάει σήμερα, είναι πολύ σημαντικές για να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας».

Ο κ. Μπακογιάννης φαινόταν αρκετά αισιόδοξος για το τουριστικό μέλλον της Αθήνας, καθώς ο προορισμός ωριμάζει και εξελίσσεται σταδιακά μέσα από μία σειρά έργων, μικρής και μεγάλης κλίμακας. «Σήμερα, η Αθήνα δε φημίζεται μόνο για την Ακρόπολη και για την άριστη φιλοξενία της. Στον Δήμο Αθηναίων, εργαζόμαστε με μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση και την επέκταση των υποδομών μας: Περισσότερα πάρκα, ανακατασκευές πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, αντικατάσταση των ηλεκτροφωτιστικών με LED σε όλη την πόλη. Υλοποιούμε ένα φιλόδοξο τεχνικό σχέδιο με ενθουσιασμό και με όραμα για μια πράσινη, προσβάσιμη πόλη με έργα στον Εθνικό Κήπο, τον Λόφο του Στρέφη και τον Λυκαβηττό. Η Αθήνα, σήμερα, μπορεί να είναι περήφανη όχι μόνο για το ένδοξο παρελθόν της, αλλά και για τον σύγχρονο παρόν της».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της fedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης, ανέφερε: «Επανερχόμαστε με μια νέα Αθήνα στις υφιστάμενες και νέες αγορές. Ανανεώνουμε σχέσεις με Ευρώπη και ΗΠΑ, ανοίγουμε αγορές με Λατινική Αμερική, Κορέα, Καναδά, Νότια Αφρική και Ωκεανία».

Ως πρώτο βήμα της υλοποίησης των στόχων του μνημονίου διενεργήθηκαν συναντήσεις με βασικούς opinion leaders της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας κατά τις οποίες τα στελέχη της ΕΑΤΑ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους προέδρους ενώσεων ταξιδιωτικών πρακτόρων από την Ινδία, τη Νότιο Αφρική, την Κορέα, την Κολομβία, τη Νέα Ζηλανδία, και την Αμερική για να συζητήσουν για περαιτέρω δράσεις προβολής του προορισμού.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024