Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕλλάδα – Αλβανία: Κοινές δράσεις ανάδειξης του τουριστικού τους προϊόντος
Διεθνείς Σχέσεις

Ελλάδα – Αλβανία: Κοινές δράσεις ανάδειξης του τουριστικού τους προϊόντος

  • Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Ά. Γκερέκου (στο μέσον), με την Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, M. Kumbaro (αριστερά), και την πρέσβειρα της γειτονικής χώρας στην Ελλάδα, L. Hajdaraga.
  • Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ, Δ. Φραγκάκης, στη συνάντησή του με την Υπουργό Πολιτισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, M. Kumbaro.

Συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού της Αλβανίας με την πρόεδρο και τον γγ του ΕΟΤ.

Οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας στον τουριστικό τομέα, εξετάστηκαν στη διάρκεια συναντήσεων που είχε η υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, Mirela Kumbaro, με την πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, και τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Δημήτρη Φραγκάκη.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του ΕΟΤ, με τη συμμετοχή της πρέσβειρας της Αλβανίας στην Ελλάδα, Luela Hajdaraga, της γενικής διευθύντριας του ΕΟΤ, Σοφίας Λαζαρίδου, καθώς και στελεχών του αλβανικού υπουργείου Τουρισμού, της πρεσβείας της Αλβανίας στην Αθήνα και του ΕΟΤ.

Κατά τη συνάντηση της κας Kumbaro με τον κ. Φραγκάκη έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προοπτικές του τουριστικού τομέα στις δύο χώρες, ενώ συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα που άπτονται του τουρισμού.

Στη συνέχεια, η κα Kumbaro ενημέρωσε την Πρόεδρο του ΕΟΤ για το σύγχρονο τουριστικό πρόσωπο της χώρας της και αναφέρθηκε στη δυνατότητα διοργάνωσης joint ventures μεταξύ των δύο μερών, ενώ παρουσίασε και το σημερινό πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας της, σημειώνοντας την παλαιότερη θητεία της κας Γκερέκου ως υφυπουργού Πολιτισμού.

Η κα Γκερέκου, από την πλευρά της, υπογράμμισε το γεγονός ότι οι δύο χώρες, αναδεικνύοντας τη δική τους, αυθεντική, πολιτιστική ταυτότητα, μπορούν να αναπτύξουν δράσεις ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος τους, προς αμοιβαίο όφελος των δύο μερών και πάντα με απώτερο στόχο την ενίσχυση της φιλίας και καλής γειτονίας των δύο λαών. Επισήμανε, επίσης, το γεγονός ότι η Αλβανία, ως ανερχόμενος τουριστικός προορισμός, μπορεί να θέσει εξ’ αρχής τις προϋποθέσεις για βιώσιμο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης.

Τέλος η κα Γκερέκου αποδέχτηκε πρόσκληση της κας Κumbaro να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Αλβανία, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, για ένα ταξίδι γνωριμίας της γειτονικής χώρας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024