Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕπέκταση των απευθείας πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Ελλάδα
Τουριστική πολιτική

Επέκταση των απευθείας πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Ελλάδα

  • Ο Βασίλης Κικίλιας στο Ριάντ

Επέκταση πτήσεων προς Ελλάδα συμφώνησε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας με τον υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκηπα Ahmed Al Khateeb.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ριάντ, Σαουδική Αραβία – Ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας πραγματοποιεί μια σειρά συναντήσεων με σημαντικά πρόσωπα της τουριστικής αγοράς, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην 22η Σύνοδο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιωτών και Τουρισμού (WTTC), στο Ριάντ.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκηπα Ahmed Al Khateeb. Στάθηκαν ιδιαιτέρως στο θέμα της επέκτασης των απευθείας πτήσεων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα, η οποία θα υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα, ψηλά στην ατζέντα ήταν το ενδιαφέρον για τις τουριστικές επενδύσεις στην Αθήνα, όπως και η δυνατότητα για εκπαίδευση Σαουδαράβων σε τουριστικές σχολές της Ελλάδας.

Οι δυο εταίροι συμφώνησαν στην παροχή υποτροφιών σε Έλληνες για σπουδές στην Ακαδημία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη Σαουδική Αραβία, καθώς και για την εβδομάδα πολιτισμού ανάμεσα στις δύο χώρες που θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ.

Στη συνέχεια ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας, παρουσία του πρέσβυ κ. Αλέξη Κωνσταντόπουλου, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του επενδυτικού ομίλου στη Σαουδική Αραβία “Alkholi Group”, Hamza B. Alkholi. Αντικείμενο της συζήτησης η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και οι μεγάλες επενδύσεις που γίνονται πλέον στη χώρα από διεθνείς κολοσσούς, οι οποίες δίνουν προστιθέμενη αξία και αναβαθμίζουν σημαντικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε όλες του τις εκφάνσεις (χειμερινό- ορεινό τουρισμό, εναλλακτικό, πολιτιστικό, αθλητικό, θρησκευτικό τουρισμό κ.ά).

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Κικίλιας συζήτησε με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili σχετικά με τις φετινές επιδόσεις της Ελλάδας σε αφίξεις και έσοδα -οι οποίες είναι εντυπωσιακές ακόμα και συγκριτικά με τις αντίστοιχες άλλων χωρών  που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς- καθώς και για το μέλλον του τουρισμού και την ανάγκη στροφής σε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, την πράσινη ανάπτυξη και τη μπλε οικονομία.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου Ahmed Issa. Η συνάντηση επιβεβαίωσε την αμοιβαία βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τουρισμό.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023
27/01/2023
26/01/2023
25/01/2023