Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕπίσκεψη του Αλέξανδρου Αυλωνίτη στο πρώην Club Med για αυθαιρεσίες στον αιγιαλό
Τουριστική Πολιτική

Επίσκεψη του Αλέξανδρου Αυλωνίτη στο πρώην Club Med για αυθαιρεσίες στον αιγιαλό

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης στέκεται στο πλευρό των πολιτών για τις αυθαιρεσίες στον αιγιαλό του πρώην Club Med.

Tην παραλία της Δασιάς, (πρώην Club Med και νυν ιδιοκτησία της εταιρείας IKOS),  επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, προκειμένου να διαπιστώσει τις καταγγελλόμενες, από κατοίκους της περιοχής, παρεμβάσεις και αυθαιρεσίες στον αιγιαλό.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επίσκεψη του βουλευτή στην περιοχή ενώ για το θέμα έχει κάνει παρέμβαση και στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον “εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας”.
Διαπιστώθηκε ότι, παρά τη συνεχιζόμενη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, η ιδιοκτήτρια εταιρεία προχώρησε σε παρεμβάσεις στον αιγιαλό και στη παραλία  και προς τούτο έχει προβεί σε εργασίες εκβάθυνσης του βυθού, με συνέπεια την αλλοίωση του βυθού και γενικά του φυσικού τοπίου . Σύμφωνα με  πληροφόρηση από κατοίκους της περιοχής, μετά την επίσκεψη του βουλευτή, η εταιρεία απομάκρυνε τους αμμόλοφους που είχαν σχηματιστεί από τις εργασίες στον αιγιαλό.
“Διαπίστωσα ότι συνεχίζει να επικρατεί μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, τόσο για την αλλαγή του χαρακτήρα της περιοχής όσο και για την ακώλυτη πρόσβαση προς την παραλία, η οποία θα διαφυλαχθεί αν, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, ελεγχθούν και οριοθετηθούν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα Δημοσίου και Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, ώστε να διατηρηθεί στο ακέραιο η πρόσβαση και χρήση του αιγιαλού για όλους. Η υστέρηση στην ενημέρωση των πολιτών για τα επενδυτικά σχέδια και η συνεχιζόμενη ραστώνη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, στην κατοχύρωση και προστασία της περιουσίας του και των δικαιωμάτων των δημοτών του, δημιουργεί έκρυθμες καταστάσεις, με τη συμβολή και όσων υποδαυλίζουν για ίδιον όφελος, με πρακτικές εντυπωσιασμού χωρίς αντίκρισμα, το διχασμό στην τοπική κοινωνία”, δήλωσε ο κ. Αυλωνίτης.
Το αμέσως επόμενο διάστημα και προκειμένου να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τις επιχειρούμενες παρεμβάσεις στην παραλία της Δασιάς, ο βουλευτής, μέσω του θεσμικού του ρόλου, θα επιδιώξει συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες στα αρμόδια υπουργεία , με στόχο να διαπιστωθεί αν τηρείται η νομοθεσία για τον αιγιαλό κι αν υπάρχουν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024