Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΕξάμηνη παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου
Τουρισμός και οικονομία

Εξάμηνη παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου

Το καθεστώς μειωμένων συντελεστών θα παραμείνει σε ισχύ στη Λέρο, τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο και τη Χίο έως την 30ή Ιουνίου 2019.

Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για εξάμηνη παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία και δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των προσφυγικών ροών.

Το καθεστώς μειωμένων συντελεστών θα παραμείνει σε ισχύ στη Λέρο, τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο και τη Χίο έως την 30ή Ιουνίου 2019.

Η απόφαση, που υπογράφηκε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υφυπουργό κα Κατερίνα Παπανάτσιου έρχεται σε εκτέλεση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, αναφερομένη στην απόφαση της κυβέρνησης για παράταση ισχύος του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Έστω την έσχατη στιγμή η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση για 6 μήνες του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Υπενθυμίζουμε ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά βασική προϋπόθεση επιβίωσης και ανάπτυξης για τα νησιά μας. Η αναγκαιότητα της συνολικής επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας παραμένει για εμάς επιδίωξη σταθερή και αμετάθετη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024