Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΑνάγκη για εφαρμογή νέας Ευρωπαϊκής πολιτικής τουρισμού

Ανάγκη για εφαρμογή νέας Ευρωπαϊκής πολιτικής τουρισμού

Την ανάγκη ανάδειξης μιας γνήσιας ευρωπαϊκής πολιτικής τουρισμού υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής κ. Γεώργιος Παπαστάμκος, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον τουρισμό και την αναπτυξιακή πολιτική της Ένωσης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου…

Την ανάγκη ανάδειξης μιας γνήσιας ευρωπαϊκής πολιτικής τουρισμού υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής κ. Γεώργιος Παπαστάμκος, στο<...> πλαίσιο της συζήτησης για τον τουρισμό και την αναπτυξιακή πολιτική της Ένωσης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του τουρισμού ως παράγοντα όχι μόνο οικονομικής αποδοτικότητας, αλλά και ουσιώδους συμβολής στη δημοκρατία και πολιτική ισορροπία των αναπτυσσομένων χωρών, ο κ. Παπαστάμκος τόνισε πως η αρχή του αειφόρου τουρισμού θα πρέπει να λαμβάνεται συστηματικά υπόψη κατά τη διαμόρφωση της αναπτυξιακής πολιτικής της ΕΕ.

Παράλληλα, η αποτελεσματική πολιτική τουρισμού της Ένωσης προς τα έξω προϋποθέτει, κατά τον Έλληνα Ευρωβουλευτή, μία ολοκληρωμένη πολιτική για την αειφορία του ευρωπαϊκού τουρισμού στο εσωτερικό της Ένωσης· απαιτεί τη θεσμική τελείωση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για τον αειφόρο ευρωπαϊκό τουρισμό. Συνεπώς, η ΕΕ καλείται να διαμορφώσει όρους αρμονικής συστοιχίας μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής αρμοδιότητας σε θέματα τουρισμού.

Η πολιτική τουρισμού αποτελεί ήδη από τη Συνθήκη του Μάαστριχ κεντρικό στόχο της δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα ο τουρισμός εντάσσεται στους τομείς υποστηρικτικής, συντονιστικής ή συμπληρωματικής δράσης της Ένωσης.

Επομένως, το νομικό θεμέλιο είναι υπαρκτό, σημείωσε ο κ. Παπαστάμκος. Υπαρκτή είναι και η πρόκληση συντονισμένης ευρωπαϊκής πολιτικής δράσης στον τομέα του τουρισμού.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον Έλληνα Ευρωβουλευτή, για “πρόκληση μετάβασης από το διακηρυκτικό επίπεδο σε μία συνεκτική και αποτελεσματική πολιτική διαρθρωτικού χαρακτήρα, συγχρηματοδοτούμενη από την ΕΕ. Μία πολιτική τουριστικής αειφορίας, πηγής οικονομικής ανάπτυξης των παραδοσιακών τόπων προορισμού, αλλά και των αγροτικών περιοχών, πηγή γνώσης της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Μία πολιτική με συγκεκριμένες στρατηγικές κατευθύνσεις, με σαφείς στόχους, με αλληλουχία στόχων- μέσων”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024