Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΆνοιξαν οι αιτήσεις για τα Βραβεία Αειφόρου Πολιτιστικού Τουρισμού 2023
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα Βραβεία Αειφόρου Πολιτιστικού Τουρισμού 2023

Το θέμα των φετινών βραβείων Destination of Sustainable Cultural Tourism Awards είναι «Έξυπνος Τουρισμός – Έξυπνοι Προορισμοί: Πολιτιστική Κληρονομιά & Δημιουργικότητα, Ψηφιοποίηση, Αειφορία».

Για έκτη συνεχή χρονιά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ETC) ενισχύει τη συνεργασία της με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN), την Europa Nostra και το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Περιφερειών για Ανταγωνιστικό και Αειφόρο Τουρισμό (NECSTouR), ώστε να ενθαρρύνει την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών πολιτιστικού τουρισμού σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Το θέμα των φετινών βραβείων Destination of Sustainable Cultural Tourism Awards είναι «Έξυπνος Τουρισμός – Έξυπνοι Προορισμοί: Πολιτιστική Κληρονομιά & Δημιουργικότητα, Ψηφιοποίηση, Αειφορία».

Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε πολιτιστικούς τουριστικούς προορισμούς που έχουν αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα, όπως την ενίσχυση της εμπειρίας των επισκεπτών, το σεβασμό των παραδόσεων και τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για όλους τους τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, τουριστικά συμβούλια και ενώσεις, οργανισμούς διαχείρισης προορισμών, μουσεία, κέντρα διερμηνείας, πολιτιστικές διαδρομές, φεστιβάλ και πολιτιστικούς ΜΚΟ. Οι υποψήφιοι καλούνται να παρουσιάσουν αποτελέσματα σχετικά με τον αειφόρο πολιτιστικό τουρισμό, σε μία από τις ακόλουθες 6 κατηγορίες:

  1. Πρόοδος ψηφιοποίησης και ψηφιακή μετάβαση στον αειφόρο πολιτιστικό τουρισμό
  2. Ιστορία και Κληρονομιά
  3. Παραποτάμια κληρονομιά
  4. Προϊόντα Διακρατικού Θεματικού Τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Διαδρομών (που περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκές χώρες, όχι απαραίτητα γειτονικές)
  5. Θρησκευτικός, Προσκυνηματικός και Πνευματικός Τουρισμός
  6. Παραδοσιακές δεξιότητες, χειροτεχνίες και δημιουργικότητα (με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων 2023)

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην Τελετή Απονομής των Βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτιστικό Τουρισμό. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί από το ECTN στις 18-21 Οκτωβρίου 2023 στην Πάφο της Κύπρου, ως αναγνώριση του βραβείου που απονεμήθηκε στην πόλη ως «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού 2023».

ectn_awards_2023_announcement_

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024