Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΔιατλαντικό σχέδιο δράσης Ε.Ε. και FAA για τη μείωση εκπομπών
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διατλαντικό σχέδιο δράσης Ε.Ε. και FAA για τη μείωση εκπομπών

Μια νέα υπερατλαντική πρωτοβουλία για την μείωση των εκπομπών, που φέρει την ονομασία AIRE, ανακοίνωσαν χτες, παρουσία εκπροσώπων της αεροπορικής βιομηχανίας, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Μεταφορών, κ. Jacques Barrot, και ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Πολιτικής Αεροπορίας…

Μια νέα υπερατλαντική πρωτοβουλία για την μείωση των εκπομπών, που φέρει την ονομασία AIRE, ανακοίνωσαν χτες, παρουσία εκπροσώπων της αεροπορικής βιομηχανίας, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και αρμόδιος Επίτροπος για θέματα<...>Μεταφορών, κ. Jacques Barrot, και ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Πολιτικής Αεροπορίας των Η.Π.Α., κ. Marion Blakey.

“Το μέλλον της αεροπορικής βιομηχανίας εξαρτάται από την ικανότητα της στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μέσω καινοτομιών και ευελιξίας. Αυτή η πρωτοβουλία μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την εφαρμογή των τεχνολογιών, αλλά και οι εκπομπές να είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον” δήλωσε ο κ. Barrot.

“Μετά την μεγάλη επιτυχία, με την συμφωνία των Ανοιχτών Ουρανών, η πρωτοβουλία AIRE αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και οι Η.Π.Α. οφελούνται από την συνεργασία στον αεροπορικό τομέα. Και οι δύο θέλουμε έναν ανοιχτό ουρανό. αλλά όχι με εκπομπές αερίων” πρόσθεσε.

“Η Επιτροπή δίνει μεγάλη έμφαση σε θέματα περιβάλλοντος, σχετικά με τον αεροπορικό τομέα. Η πρωτοβουλία AIRE αποτελεί ένα μόνο μέρος των τριών μέτρων για να καταστεί η αεροπορία πιο πράσινη” επεσήμανε ο κ. Barrot.

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία AIRE (Atlantic Interoperability Initiative to Reduce Emissions) εντάσσεται στο πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Επιτροπής και της FAA για τα προγράμματα εκσυγχρονισμού των υποδομών διαχείρισης της εναέριας κίνησης SESAR στην Ευρώπη και NEXTGEN στις Η.Π.Α.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024