Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕλεγχος από Ευρωβουλευτές των νέων σαρωτών σώματος στην Ολλανδία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο

Ελεγχος από Ευρωβουλευτές των νέων σαρωτών σώματος στην Ολλανδία

Ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισκέφτηκαν το αεροδρόμιο Schiphol του Aμστερνταμ, όπου και ήλεγξαν τα συστήματα ασφαλείας και συγκεκριμένα τους νέους σαρωτές σώματος, αλλά και […]

Ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισκέφτηκαν το αεροδρόμιο Schiphol του Aμστερνταμ,<...> όπου και ήλεγξαν τα συστήματα ασφαλείας και συγκεκριμένα τους νέους σαρωτές σώματος, αλλά και το σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών και διαχείρισης κρίσεων.

Στο πλαίσιο της επίδειξης, οι ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν σχετικά με την τεχνολογία στην οποία βασίζονται οι σαρωτές σώματος. Ακολούθησε προσομοίωση του συστήματος κατάσβεσης φωτιάς σε πραγματικό αεροσκάφος και παρουσίαση του συστήματος διαχείρισης κρίσεων του αεροδρομίου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Σπύρος Δανέλλης, δήλωσε: “Είναι βέβαιο πως πρέπει να υπάρξει ενιαία εφαρμογή κανόνων ασφαλείας στις αερομεταφορές για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχετικά με τους πολυσυζητημένους σαρωτές σώματος (body scanners), μπορεί να είναι ανοιχτή η συζήτηση για τον καθορισμό των ορίων μεταξύ του αγαθού της ασφάλειας και της προστασίας θεμελιωδών δικαιωμάτων και προσωπικής αξιοπρέπειας των πολιτών. Όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στα θέματα της διασφάλισης της υγείας επιβατών και εργαζομένων. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε πως ομάδες πολιτών θα γίνουν πειραματόζωα. Βέβαια, κάθε συζήτηση για την γενίκευση της χρήσης των σαρωτών σώματος προϋποθέτει την αποτελεσματικότητα του μέτρου, πράγμα που με τα σημερινά δεδομένα κάθε άλλο παρά διασφαλίζεται. Όσον αφορά τον έλεγχο των αποσκευών και εμπορευμάτων, όπως και τα πρόσφατα περιστατικά με τα δέματα-βόμβες, υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης των μέτρων ελέγχου καθώς και χρήσης πιο αποτελεσματικής τεχνολογίας”.

Η εγκατάσταση σαρωτών σώματος σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια έχει προκαλέσει διάσταση απόψεων στους κύκλους της Ε.Ε., αφού εγείρει ερωτήματα σχετικά με πιθανές παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων, φόβους για την υγεία των επιβατών και εργαζομένων, αλλά και για την ίδια την αποτελεσματικότητά τους. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα κληθεί σύντομα να νομοθετήσει ρυθμιστικό πλαίσιο σχετικά με την εγκατάσταση και χρήση των σαρωτών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024