Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕντός του 2008 το ενδεχόμενο έγκρισης κανονισμού για την ασφάλεια αεροδρομίων
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Εντός του 2008 το ενδεχόμενο έγκρισης κανονισμού για την ασφάλεια αεροδρομίων

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει εντός του 2008 το ενδεχόμενο έγκρισης κανονισμού του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις βασικές απαιτήσεις ασφαλείας των ευρωπαϊκών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένων των κτιριακών εγκαταστάσεων και των διαδρόμων προσγείωσης – απογείωσης”, τόνισε στην απάντηση του ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Μεταφορές…

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει εντός του 2008 το ενδεχόμενο έγκρισης κανονισμού του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις βασικές απαιτήσεις ασφαλείας των ευρωπαϊκών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένων<...>των κτιριακών εγκαταστάσεων και των διαδρόμων προσγείωσης – απογείωσης”, τόνισε στην απάντηση του ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Μεταφορές, κ. Ζακ Μπαρό, στην ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ., κ. Μανώλη Μαυρομμάτη.

Πρόσφατα τραγικά γεγονότα σε διεθνή αεροδρόμια κατέδειξαν ότι για μεγάλο ποσοστό αεροπορικών ατυχημάτων ευθύνεται η ανεπαρκής υποδομή των αεροδρομίων, πιο συγκεκριμένα η ποιότητα των αεροδιαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης. Το πρόβλημα των μικρών σε μήκος ή ολισθηρών, λόγω της κακής συντήρησης, αεροδιαδρόμων συναντάται κυρίως στα αεροδρόμια μικρών πόλεων παρά στα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια. Τα παραπάνω στοιχεία αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των επιβατών αεροπλάνων, οι οποίοι κατά το τελευταίο έτος αυξήθηκαν κατά 30 εκατομμύρια.

Με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία, ο Έλληνας ευρωβουλευτής κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία ζήτησε να πληροφορηθεί: “ποια μέτρα έχει προτείνει η Επιτροπή στα κράτη μέλη προκειμένου τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια να έχουν ασφαλή και λειτουργική υποδομή, όσον αφορά στα κτίρια τους και τους αεροδιαδρόμους τους”. Επίσης, “εάν προτίθεται η Επιτροπή να διενεργήσει έρευνα στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια προκειμένου να διαπιστώσει την λειτουργικότητα ή αντίστοιχα την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεών τους”.

Στην απάντηση του ο αρμόδιος Επίτροπος συμπλήρωσε ότι: “Με την ενδεχόμενη έγκριση του προτεινόμενου Κανονισμού θα προβλέπεται επίσης η εκχώρηση, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), αρμοδιοτήτων κατάρτισης τεχνικών κανόνων στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς και ελέγχου της εφαρμογής των εν λόγω κανόνων από όλα τα κράτη μέλη”.

Τέλος, ο Επίτροπος Μπαρό πρόσθεσε ότι: “Η ενδεχόμενη έγκριση του προτεινόμενου Κανονισμού θα βασίζεται στα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε ο EASA σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και τα οποία θα διαβιβαστούν στην Επιτροπή μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου του 2007”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024