Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕπωφελούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις από την καθιέρωση του Ευρώ

Επωφελούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις από την καθιέρωση του Ευρώ

Ο υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Ν. Καραμούζης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του οδηγού “Ευρώ και Τουριστικές Επιχειρήσεις” επεσήμανε ότι οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις θα επωφεληθούν […]

Ο υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Ν. Καραμούζης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του οδηγού "Ευρώ<.> και Τουριστικές Επιχειρήσεις" επεσήμανε ότι οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από την καθιέρωση του ευρώ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο η αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων κατά 5-7 εκατοστιαίων μονάδων τους επόμενους 18 μήνες θα μειώνει τις ετήσιες επιβαρύνσεις από τόκους κατά 20-25 δισ. δρχ. Επίσης, ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις των τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην τουριστική βιομηχανία θα είναι ραγδαίες τα επόμενα χρόνια. Το άριστο μέγεθος της τουριστικής επιχείρησης, ο βαθμός καθετοποίησης, η μορφή οργάνωσης και διοίκησης της, η χρηματοοικονομική απεικόνιση, η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, οι διεθνείς συνεργασίες και στρατηγικές συμμαχίες θα επανεξετασθούν κάτω από νέο πρίσμα κυρίως κάτω από την ένταση του ανταγωνισμού, της πίεσης μείωσης του κόστους και βελτίωσης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών. Παράλληλα, οι υποδομές της χώρας πρέπει να βελτιωθούν και γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα, με τον κ. Καραμούζη η κυριότερη αλλαγή που απαιτείται στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι η αλλαγή στη νοοτροπία μας, στη συμπεριφορά μας, στην αντιμετώπιση του τουρίστα όχι ως ευκαιριακού επισκέπτη αλλά ως μακρόχρονου πελάτη.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι το ευρώ σήμερα είναι ήδη πραγματικότητα αφού έχει υιοθετηθεί εδώ και πέντε μήνες ως επίσημο νόμισμα σε 11 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το 10% των συναλλαγών πραγματοποιείται σε ευρώ, ο όγκος των πληρωμών που πραγματοποιείται σε λογιστική μορφή στον τουρισμό τον καθιστά τον ιδανικό τομέα για την εξοικείωση του Έλληνα επιχειρηματία με το νέο νόμισμα. Όπως τόνισε ο κ. Νανόπουλος το ευρώ είναι ακόμα ξένο στην Ελλάδα αλλά από την 1η Ιανουαρίου 2001 που εκτιμάται ότι θα μπούμε στην ΟΝΕ θα μπορεί και επίσημα να είναι το βασικό νόμισμα για τις συναλλαγές στον τομέα του Ευρωπαϊκού Τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024