Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά λύση για τη συγχώνευση Ολυμπιακής – Aegean
J. Almunia: Η λύση θα είναι σύμφωνη με τους κανότες του ανταγωνισμού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά λύση για τη συγχώνευση Ολυμπιακής – Aegean

Ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού Joaquin Almunia δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά μία λύση, συμβατή με τους κοινοτικούς κανόνες ανταγωνισμού, για τη συγχώνευση της […]

Ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού Joaquin Almunia δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά μία λύση,<...> συμβατή με τους κοινοτικούς κανόνες ανταγωνισμού, για τη συγχώνευση της Ολυμπιακής με την Aegean.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ερωτηθείς για τη συγχώνευση των δύο ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στις Βρυξέλλες για θέματα ανταγωνισμού στην ΕΕ, ο Ισπανός Επίτροπος δήλωσε ότι η συγχώνευση Ολυμπιακής – Aegean είναι περίπλοκη περίπτωση, η οποία έχει κοινά στοιχεία με την περίπτωση συγχώνευσης δύο ιρλανδικών αερογραμμών, της Ryanair με την Aer Lingus.

Ο J. Almunia, αφού ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Ελλάδα και πως υπάρχουν ακόμα χρονικά περιθώρια μέχρι την τελική απόφαση της Επιτροπής για το θέμα, δήλωσε: “Ελπίζω να βρεθεί μία λύση συμβατή με τους κανόνες ανταγωνισμού, αλλά αν δεν μπορέσουμε να τη βρούμε θα δράσουμε αναλόγως”.

Έως τις 12 Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει αν η συγχώνευση Ολυμπιακής – Aegean είναι συμβατή με τους κανόνες ανταγωνισμού στην ΕΕ. Πάντως, περί τα τέλη Ιουλίου η Επιτροπή είχε ανακοινώσει την αρχική της εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών ενδεχομένως προκύψει μονοπωλιακή θέση σε πολλές εσωτερικές διαδρομές στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι η Επιτροπή απέρριψε την συγχώνευση Ryanair – Aer Lingus με την αιτιολογία ότι οδηγεί σε μονοπωλιακή θέση σε 32 διαδρομές και βλάπτει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024