Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠραγματικότητα η μαύρη λίστα αεροπορικών εταιριών της Ε.Ε.

Πραγματικότητα η μαύρη λίστα αεροπορικών εταιριών της Ε.Ε.

Την πρώτη ευρωπαϊκή λίστα αεροπορικών εταιριών, στις οποίες δεν θα επιτρέπεται η δραστηριοποίηση στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υιοθέτησε προχτές, Τετάρτη 22 Μαρτίου 2006, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μαύρη λίστα με τις μη ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες, που σύντομα θα αναρτηθεί στην…

Την πρώτη ευρωπαϊκή λίστα αεροπορικών εταιριών, στις οποίες δεν θα επιτρέπεται η δραστηριοποίηση στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υιοθέτησε<...>προχτές, Τετάρτη 22 Μαρτίου 2006, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μαύρη λίστα με τις μη ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες, που σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Ε., συστάθηκε κατόπιν εις βάθους ανάλυσης με ειδικούς από τα κράτη μέλη της.

Ειδικότερα, η λίστα περιλαμβάνει 92 εταιρίες, για τις οποίες ισχύει πλήρης απαγόρευση και 3, για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί λειτουργίας. Έτσι, μια εταιρία που απαγορεύεται πλέον να πετά σε ένα κράτος μέλος, απαγορεύεται να πετά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα μεταφορών, κ. Jacques Barrot, ανέφερε ότι “η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τώρα μια ενιαία προσέγγιση στο θέμα απαγόρευσης αεροπορικών εταιριών”. “Αυτή η μαύρη λίστα” πρόσθεσε “θα κρατήσει αμφίβολες αεροπορικές εταιρίες εκτός Ευρώπης. Ακόμη, θα βεβαιώσει πως όσες εταιρίες δραστηριοποιούνται στον ουρανό της Ευρώπης πληρούν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας”.

Σημειώνεται ότι η υιοθέτηση της μαύρης λίστας αεροπορικών εταιριών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται έπειτα από πρόταση της Επιτροπής Ασφάλειας Πτήσεων, που απαρτίζεται από ειδικούς των κρατών – μελών, που είχε υποβληθεί στις 15 Μαρτίου 2006. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι η Ε.Ε. έχει καλέσει όλες τις αεροπορικές εταιρίες να εκφράσουν σχετικά τις απόψεις τους και να έρθουν σε επαφή με τις εκάστοτε εθνικές Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, όσον αφορά σε θέματα κανονισμού λειτουργίας.

Η λίστα αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ε.Ε., θα ανανεώνεται κάθε φορά που θα κρίνεται απαραίτητο και τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024