Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΠροστασία ποιότητας στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης ζητάει η Κράτσα
Ευρωβουλευτής Ν.Δ.

Προστασία ποιότητας στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης ζητάει η Κράτσα

Η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε τις τροπολογίες που κατέθεσε η ευρωβουλευτής, κα Ρόδη Κράτσα, επί της έκθεσης του ιταλού ευρωβουλευτή Paolo Costa για την “ανανεωμένη τουριστική πολιτική της Ε.Ε.”, προκειμένου να αναδειχθεί η ανάγκη εξασφάλισης ενός ποιοτικού τουρισμού…

Η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε τις τροπολογίες που κατέθεσε η ευρωβουλευτής, κα Ρόδη Κράτσα, επί της έκθεσης του ιταλού ευρωβουλευτή Paolo Costa για την “ανανεωμένη<...>τουριστική πολιτική της Ε.Ε.”, προκειμένου να αναδειχθεί η ανάγκη εξασφάλισης ενός ποιοτικού τουρισμού και στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, χάρη στις τροπολογίες της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ελήφθη υπόψη στην έκθεση η υποβάθμιση και δυσφήμιση ορισμένων δημοφιλών ευρωπαϊκών προορισμών, λόγω έκτροπων περιστατικών από ευρωπαίους τουρίστες, που συχνά συνδέονται με κατανάλωση οινοπνεύματος και ναρκωτικών ουσιών. Στην έκθεση που τελικά υιοθετήθηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή, η Επιτροπή και τα κράτη μέλη καλούνται, εν όψει των προαναφερθέντων περιστατικών που αμαυρώνουν τους τουριστικούς προορισμούς, να εξετάσουν τη σκοπιμότητα κατάρτισης ενός Χάρτη δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Ευρωπαίου τουρίστα, και ενός ευρωπαϊκού κώδικα δεοντολογίας των τουριστικών επιχειρήσεων.

Κατά τη συζήτηση της έκθεσης στην αρμόδια επιτροπή, κατέστη επίσης σαφές ότι παρόμοια περιστατικά βίας αλκοολισμού, που σημειώνονται λ.χ. στον Λαγανά της Ζακύνθου, στα Μάλια της Κρήτης και την Αγία Νάπα της Κύπρου, απασχολούν και άλλες τουριστικές περιοχές της Ευρώπης όπως π.χ. την Ίμπιζα της Ισπανίας.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υποστηρίζει επίσης την ανάγκη μίας κοινής στρατηγικής για τη διαχείριση της τουριστικής ανάπτυξης στους δημοφιλείς προορισμούς, κάτι στο οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει, σε απάντησή της σε σχετική ερώτηση της κας. Κράτσα, ότι δεν έχει δώσει ακόμη ιδιαίτερο βάρος. “Χρειάζεται μια αποτίμηση του αντικτύπου του τουρισμού στην οικονομία, στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων των δημοφιλών τουριστικών προορισμών, προκειμένου παράλληλα με την αύξηση του ευρωπαϊκού τουρισμού, να διασφαλιστεί και η καλή φήμη των τουριστικών προορισμών”, δήλωσε η κα. Κράτσα σχολιάζοντας την απάντηση της Επιτροπής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024