Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤην οικονομική συνδρομή της Ε.Ε. στα ακτοπλοϊκά θέματα ζήτησε ο Υπουργός Αιγαίου

Την οικονομική συνδρομή της Ε.Ε. στα ακτοπλοϊκά θέματα ζήτησε ο Υπουργός Αιγαίου

Την οικονομική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ακτοπλοΐας ζήτησε ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, στα πλαίσια του άτυπου συμβουλίου υπουργών, που οργάνωσε η ολλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Την οικονομική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ακτοπλοΐας ζήτησε ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής<…> κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, στα πλαίσια του άτυπου συμβουλίου υπουργών, που οργάνωσε η ολλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ρότερνταμ με θέμα την επίτευξη και εδαφικής συνοχής μετά τη διεύρυνση.

Ειδικότερα, ο υπουργός, σύμφωνα με άρθρο της `Ναυτεμπορικής` τόνισε την “ανάγκη αντιμετώπισης του υψηλού μεταφορικού κόστους των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, το οποίο επιβάλλεται να καλυφθεί”. “Στόχος”, όπως τόνισε είναι η διευκόλυνση στις μετακινήσεις των νησιωτών, η σύνδεση των νησιών μεταξύ τους, καθώς και με ηπειρωτικά τμήματα της κάθε χώρας μέλους αλλά και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων.

Οδηγός

O υπουργός, αφού παρουσίασε στοιχεία, που περιγράφουν την υστέρηση αναπτύξεως των ευρωπαϊκών νησιωτικών περιοχών έναντι των ηπειρωτικών, ζήτησε το σχεδιασμό ειδικών πολιτικών, οι οποίες να χρηματοδοτηθούν από το Δ` Κ.Π.Σ.

“Η αναγνώριση της νησιωτικότητας από το Ευρωσύνταγμα, τόνισε, ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, “υποχρεώνει την Επιτροπή κατά το σχεδιασμό των δράσεων της περιόδου 2007 – 2013 να λάβει ειδική μέριμνα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεως των ευρωπαίων νησιωτών”.

Στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου περιελήφθη η δέσμευση άμεσης εφαρμογής των προβλεπομένων από το Ευρωσύνταγμα και την 3η έκθεση `περί συνοχής` σχετικά με τις αναπτυξιακές επεμβάσεις στα νησιά. Θα αποτελέσουν οδηγό για την τακτική επί της αντιμετωπίσεως του θέματος της εδαφικής συνοχής από τη Λουξεμβουργιανή Προεδρία, η οποία διαδέχεται την Ολλανδική.

ΕΝΑΕ

Εντωμεταξύ σε προχτεσινή της διακήρυξη η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) και οι Νομαρχίες του Αιγαίου επισήμαιναν ότι “το ακτοπλοϊκό πρόβλημα και η επίλυσή του, αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα, αλλά και την αφορμή για να διεκδικήσουμε δυναμικά την υιοθέτηση και εφαρμογή γενναίων μέτρων, στο πλαίσιο δέσμης νησιωτικών πολιτικών, σχεδιασμένες με ρεαλισμό και με τολμηρές τομές, θαρραλέες στη σύλληψη και την υλοποίησή”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024