Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΥπό επιτήρηση η Ελλάδα και για τη Συνθήκη Σένγκεν
Κριτική από εταίρους στην ΕΕ για πλημμελή εφαρμογή της συνθήκης

Υπό επιτήρηση η Ελλάδα και για τη Συνθήκη Σένγκεν

Σε καθεστώς επιτήρησης τείνει να περιέλθει η Ελλάδα έναντι της Ε.Ε. και σε ζητήματα Σένγκεν, καθώς στα τέλη του μήνα αναμένεται να έλθει στην Αθήνα κλιμάκιο Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων προκειμένου να […]

Σε καθεστώς επιτήρησης τείνει να περιέλθει η Ελλάδα έναντι της Ε.Ε. και σε ζητήματα Σένγκεν, καθώς στα τέλη του μήνα αναμένεται να έλθει στην Αθήνα κλιμάκιο<...> Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων προκειμένου να ελέγξει την εφαρμογή των διατάξεων της συνθήκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους Ευρωπαίους εταίρους εγείρεται κριτική για πλημμελή εφαρμογή των κανονισμών της συνθήκης στις διαδικασίες ελέγχου στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, αλλά και για ελλιπή συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Μάλιστα, από καλά ενημερωμένες πηγές δεν αποκλείεται πλέον κατά την επίσκεψη του κλιμακίου να τεθεί ζήτημα επαναφοράς των διαβατηριακών ελέγχων για όσα άτομα ταξιδεύουν από την Ελλάδα προς τις χώρες της Ζώνης Σένγκεν.

Τους φόβους της Αθήνας επιτείνει η απόφαση των Νικολά Σαρκοζί και Σίλβιο Μπερλουσκόνι να ζητήσουν μετά τη συνάντηση της Ρώμης, την περασμένη εβδομάδα, την τροποποίηση της συνθήκης. Ταυτόχρονα, ωστόσο, η Ελλάδα ευελπιστεί ότι η αναβάθμιση της συζήτησης μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα με αναθεώρηση του “Δουβλίνου ΙΙ”. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε επιστολή του προς τον Ιταλό πρωθυπουργό και τον Γάλλο πρόεδρο, άφησε ανοιχτή τη δυνατότητα επιλεκτικής αναθεώρησης της συνθήκης Σένγκεν από ορισμένα κράτη της Ε.Ε., ως μέτρο ενίσχυσης των εθνικών εξουσιών στην αναχαίτιση της παράνομης μετανάστευσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024