Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚατ. Νοτοπούλου: Άνθρακες ο αποπροσανατολισμός του Υπουργείου Τουρισμού
Τουριστική πολιτική

Κατ. Νοτοπούλου: Άνθρακες ο αποπροσανατολισμός του Υπουργείου Τουρισμού

Στο κενό η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Υπουργείου Τουρισμού, τονίζει σε ανακοίνωση της η Κατ. Νοτοπούλου τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης.

Το Υπουργείο Τουρισμού δεν απαντά στα πραγματικά ερωτήματα και τις αγωνίες των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του κλάδου, τονίζει ανακοίνωση της κ. Κατ. Νοτοπούλου τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα προσπαθεί κατ’ εξακολούθηση και με επίμονη να φορτώνει τις ευθύνες του σε «εξωγενείς παράγοντες», να παρουσιάζει μια ωραιοποιημένη εικόνα και να διαστρεβλώνει την αλήθεια των επιχειρημάτων μας, όπως ακριβώς τα εκθέσαμε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ζητάμε από τον κ. Κικίλια να μας απαντήσει για:

–          Την απώλεια 32.000 θέσεων εργασίας, 75% εκ των οποίων στον τουρισμό.

–          Την απώλεια 12% σε καταλύματα

–          Τους σκανδαλώδεις χειρισμούς σε πλουτοπαραγωγικούς τουριστικούς πόρους, όπως το ναυάγιο της Ζακύνθου.

–          Για το όργιο των απευθείας αναθέσεων.

–          Για την ασταμάτητη πώληση ξενοδοχείων Ελλήνων μικρομεσαίων επιχειρηματιών σε ξένα funds.

Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Κικίλιας, προσπαθεί να αποφύγει τις απαντήσεις.

Οι άνθρωποι του Τουρισμού, όμως, γνωρίζουν την πραγματικότητα όπως και τους υπαίτιους της υπονόμευσης του βασικού αυτού πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας.

Σεβόμενοι την τουριστική επιχειρηματικότητα και όλους τους τουριστικούς φορείς  δεν θα επανέλθουμε στην φτηνή προπαγάνδα και τη διαστρέβλωση, στην οποία επιδίδεται ο αρμόδιος Υπουργός.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Τουρισμού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, αναπαράγοντας τα αστήριχτα ψέματα που της υπαγορεύουν, το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών της χώρας.

Σε μια χρονιά-σταθμό, με όλους τους παράγοντες της αγοράς να κάνουν λόγο για μια επιτυχημένη τουριστική σεζόν που συνεχίζεται, ο ελληνικός τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενισχύοντας την οικονομία της χώρας, στηρίζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τη μέση ελληνική οικογένεια.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η φετινή επιτυχία -την οποία αναγνωρίζει βεβαίως – έγινε στον “αυτόματο πιλότο”.

Όμως, το 2022 είναι η χρονιά του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της πανδημίας.  Παρόλα αυτά, και ενώ στις αρχές του έτους οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι κρίσεις που αντιμετωπίζουμε δεν θα επέτρεπαν στον τουρισμό να ανακάμψει, τελικά καταφέραμε με σκληρή και συλλογική δουλειά, να ξεκινήσουμε τη σεζόν νωρίτερα από ποτέ, γεμίζοντας όλους αυτούς τους μήνες την Αθήνα, τα νησιά μας και πολλούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας με ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί βαθιά προσβολή και υποτίμηση της συλλογικής δουλειάς που έχει γίνει από όλους, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου που εργάζονται καθημερινά για να προσφέρουν τη μοναδική ελληνική φιλοξενία στους επισκέπτες μας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

09/12/2022
08/12/2022
07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022