Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚατερίνα Νοτοπούλου: Η συμβολή του αθλητικού τουρισμού στο ελληνικό τουριστικό προϊόν
Εκθέσεις

Κατερίνα Νοτοπούλου: Η συμβολή του αθλητικού τουρισμού στο ελληνικό τουριστικό προϊόν

Για την συμβολή του αθλητικού τουρισμού όχι μόνο στην εθνική, αλλά και στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και στην επίτευξη των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης SDGs αναφέρθηκε η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, στην 37η έκθεση Philoxenia.

Στη συμβολή του αθλητικού τουρισμού όχι μόνο στην εθνική, αλλά και στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και στην επίτευξη των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης SDGs αναφέρθηκε η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας  στο συνέδριο για τον αθλητικό τουρισμό, στο πλαίσιο της 37ης διεθνούς έκθεσης Philoxenia.

Η κ.  Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες από τη φιλοξενία αθλητικών δραστηριοτήτων και στην ανάγκη, η Πολιτεία, να στέκεται αρωγός  σε τεχνικό, επιστημονικό και οικονομικό επίπεδο για την υποστήριξη και την ουσιαστική θεσμοθέτηση μέσα από τους Οργανισμούς Προώθησης & Διαχείρισης Προορισμών.

Ο αθλητικός τουρισμός έχει μια ξεχωριστή δυναμική δήλωσε και ανέφερε ενδεικτικά πως περισσότερες από 270 εκδηλώσεις που σχετίζονται με τρέξιμο, ποδήλατο και κολύμπι γίνονται μόνο πάνω στον άξονα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού από την Θράκη, την Μακεδονία έως την Ήπειρο.

Δυστυχώς όμως, με την έλλειψη εθνικού και περιφερειακών σχεδίων για την ανάπτυξη του  αθλητικού τουρισμού και την διασύνδεσή του με την τοπική αυτοδιοίκηση όλες οι προσπάθειες θα είναι μεμονωμένες και δεν θα απολαμβάνουν την δέουσα προβολή και υποστήριξη”, όπως είπε.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει κατανοήσει τη διάσταση των αθλητικών γεγονότων και της θετικής συμβολής στην τόνωση των προορισμών και την δημιουργία τουριστικού ρεύματος δήλωσε και για αυτό είναι σημαντική η εξειδικευμένη και διαρκής υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα των ανθρώπων που βάζουν το μεράκι και την αγάπη τους για την δημιουργία αυτών των τόσο σημαντικών γεγονότων.

 

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022