Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΚατερίνα Νοτοπούλου: Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στο επίκεντρο της επόμενης μέρας για τον ελληνικό τουρισμό
Επιχειρηματικότητα

Κατερίνα Νοτοπούλου: Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στο επίκεντρο της επόμενης μέρας για τον ελληνικό τουρισμό

Την υποστήριξη της στους επαγγελματίες του κλάδου που πέτυχαν να κρατήσουν ψηλά τον πήχη της ελληνικής φιλοξενίας, τόνισε η Τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου στα βραβεία Greek Hospitality Awards.

Χαιρετισμό στα Greek Hospitality Awards 2022, τα βραβεία-θεσμό για την ελληνική φιλοξενία απηύθυνε η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κα. Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η τομεάρχης Τουρισμού συνεχάρη τους επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων πέτυχαν να κρατήσουν ψηλά τον πήχη της ελληνικής φιλοξενίας ενώ αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις του κλάδου που αγωνίζονται να σταθούν όρθιες και σε εκείνους τους εργαζόμενους που εξακολουθούν να βιώνουν αγωνία  και ανασφάλεια.

“Η σκέψη μας είναι στις επιχειρήσεις εκείνες που αγωνίζονται να σταθούν όρθιες. Οι οικονομικές πληγές δεν έχουν επουλωθεί ακόμα. Όπως και εάν διαμορφωθούν  τελικά τα φετινά οικονομικά μεγέθη σε εθνικό επίπεδο δεν είναι βέβαιο ότι η διασπορά των εσόδων θα είναι ικανοποιητική για το σύνολο των ελληνικών προορισμών και επιχειρήσεων του τουριστικού οικοσυστήματος”.

Η Κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε επιπλέον στην ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά εργαζόμενοι και επιχειρήσεις ώστε ο κλάδος να ανταπεξέλθει στις συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και ενεργειακής κρίσης.

Για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού, η τομεάρχης Τουρισμού έκανε λόγο για ένα ιεραρχημένο σχέδιο με επίκεντρο ένα μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

“Εκτιμώ πως μένουν ακόμη πολλά να γίνουν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης μιας πράσινης και ψηφιακής μετάβασης. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να στηριχθεί ο βασικός πυλώνας του ελληνικού τουρισμού, που δεν είναι άλλος από τους ίδιους τους ανθρώπους του, σε αυτούς αξίζουν όλα τα βραβεία” κατέληξε η κ. Νοτοπούλου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024