Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΚομισιόν: Ετοιμάζεται ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού εντός Μαρτίου
Ευρωπαϊκή Ένωση

Κομισιόν: Ετοιμάζεται ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού εντός Μαρτίου

Νομοθετική πρόταση θα κατατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στον Μάρτιο. Περίπου το 60% των Γερμανών τάσσονται υπέρ.

Πρόταση για τη δημιουργία ενός ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, που θα ισχύει για όλη την ΕΕ, πρόκειται να παρουσιάσει το Μάρτιο η Κομισιόν, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου, η Ursula von der Leyen, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Σε ό,τι αφορά το πως θα είναι το πράσινο ψηφιακό διαβατήριο, θα καταθέσουμε νομοθετική πρόταση τον Μάρτιο”, ανέφερε η κα von der Leyen κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με νομοθετικές αρχές της Γερμανίας αναφέρει το Reuters.

Σημειώνεται ότι ομάδα ηγετών της ΕΕ, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ασκούσαν πιέσεις για την υιοθέτηση ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, ενώ η κοινή δήλωση των Ευρωπαίων ηγετών αναφερόταν στην ανάγκη “να συνεχιστούν οι εργασίες για μία κοινή προσέγγιση στο πιστοποιητικό εμβολιασμού”.

Υπέρ της εισαγωγής ενιαίου ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού στην ΕΕ τάχθηκε στις 26 Φεβρουαρίου και ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία θα είναι έτοιμη εντός περίπου 12 εβδομάδων.

Περίπου το 60% των Γερμανών υπέρ ενός ‘διαβατηρίου εμβολιασμού”
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία YouGov για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων DPA διαπίστωσε ότι το 60% των Γερμανών τάσσεται υπέρ είτε της άμεσης εισαγωγής ενός “πράσινου διαβατηρίου” είτε ενός ‘διαβατηρίου’ που θα δοθεί όταν όλοι έχουν έχουν εμβολιαστεί και θα βοηθά στην αποτροπή του COVID-19.
 
Αν και το 35% των Γερμανών κατοίκων είναι εντελώς αντίθετοι, το 16% τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης ενός “πράσινου διαβατηρίου” άμεσα, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ισραήλ, ενώ ένα άλλο 44% πιστεύει ότι πρέπει να περιμένει έως ότου όλοι στη Γερμανία εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, όλοι οι Γερμανοί θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να λάβουν το εμβόλιο έως τις 21 Σεπτεμβρίου του 2021.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024