Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΛέρος: Παρουσίαση του master plan για την ανάδειξη δύο οικισμών
Λέρος

Λέρος: Παρουσίαση του master plan για την ανάδειξη δύο οικισμών

Παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής φυσιογνωμίας των οικισμών Λακκί και Λέπιδα.

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο (Master Plan) για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής φυσιογνωμίας των οικισμών Λακκί και Λέπιδα, της Λέρου.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στην Εθνική Πινακοθήκη παρουσία του δημάρχου της Λέρου, Μιχάλη Κόλλια, του αντιδημάρχου Δ. Καστή, της υπουργού Πολιτισμού κας Λ. Μενδώνη και του περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου.

→ Πώς η Λέρος κατάφερε να μπει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Β. Υψηλάντης και Ι. Παππάς, επίσης η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων κα Φ. Ασβεστά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και ο επίτιμος Δημότης Λέρου κ. Π. Βραχνός.

Οι προτάσεις της Επιτροπής συνοψίζονται ως εξής:

Ανάπτυξη στα Λέπιδα ενός σύγχρονου μοντέλου ειδικού τουρισμού ενός σύγχρονου «Ασκληπιείου» στο πλαίσιο του οποίου θα συνδέεται η Ιστορική Ιατρική Παράδοση με τις πιο σύγχρονες έρευνες για εναλλακτική πρόληψη και θεραπεία του σώματος και του νου και την καλλιέργεια του «ευ ζην» καθώς και του μεσογειακού τρόπου ζωής.

Σε σχέση με την ενεργοποίηση του πρωτογενούς τομέα, μπορεί να εξεταστεί η σύνδεσή του με την πρακτική εκπαίδευση μέσα από τη λειτουργία Σχολή Μαθητείας την Μεσογειακή Ακαδημία στο πρότυπο ενός Bauhaus σύγχρονης εποχής που να συνδυάζει την εκπαίδευση με τις καλές τέχνες και την ευζωία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέο Bauhaus», το οποίο έχει υιοθετήσει η ΕΕ.

Σημειώνεται ότι την Σύνταξη του Στρατηγικού σχεδίου είχε αναλάβει η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με το Δήμο Λέρου, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με σκοπό την καταγραφή, χαρτογράφηση, ανάλυση, αξιολόγηση και ιστορική τεκμηρίωση των υφιστάμενων κτιρίων ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει τεκμηριωμένα τις προτάσεις της.

Ο Δήμαρχος Λέρου στην τοποθέτηση του δήλωσε: «Η Λέρος διαθέτει ένα πλούσιο και εξαιρετικά ιδιαίτερο κτιριακό απόθεμα το οποίο δυστυχώς στο πέρασμα του χρόνου καταρρέει. Πλέον για πρώτη φορά μετά από προσπάθειες δεκαετιών έχουμε στα χέρια μας ένα σοβαρό αναπτυξιακό εργαλείο για το νησί μας, έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη του τόπου μας».

Απευθυνόμενος στην κυρία υπουργό τόνισε ότι «είμαστε ευγνώμονες ως κοινωνία, την ευχαρίστησε εκ μέρους του Λεριακού λαού και σε ένδειξη τιμής στο πρόσωπο της ανακοίνωσε την πρόθεση του αλλά και όλων των μελών του ΔΣ να την τιμήσουν με την υπέρτατη τιμητική διάκριση ανακήρυξης Επίτιμου Δημότη προσκαλώντας την στο νησί μας σε χρόνο που εκείνη κρίνει για την τέλεση της απονομής».

Τέλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο, την γενική διευθύντρια κα Α. Ανδρουλιδάκη, την επιστημονική ομάδα και όλοι όσοι εργάστηκαν για την παρουσίαση του Στρατηγικού Προγράμματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024