Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΜητσοτάκης στην Ιαπωνία: Επενδύσεις και τουρισμός στο επίκεντρο
Διμερείς σχέσεις

Μητσοτάκης στην Ιαπωνία: Επενδύσεις και τουρισμός στο επίκεντρο

Φωτογραφία από το "άνοιγμα" του τουρισμού, το καλοκαίρι του 2020 στη Σαντορίνη

Ανάμεσα στους 10 τομείς προτεραιότητας στη συνεργασία των δύο χωρών, Ελλάδας και Ιαπωνίας, οι επενδύσεις και ο τουρισμός.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ιάπωνα ομόλογό του Φούμιο Κισίντα στην πρωθυπουργική κατοικία στο Τόκιο, υπογράφοντας συμφωνία που αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις με έμφαση σε 10 τομείς προτεραιότητας, μεταξύ των οποίον η ναυτιλία, οι επενδύσεις, ο τουρισμός, και ο πολιτισμός.

Όπως χαρακτηριστικά είπε κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Ιάπωνα ομόλογο του “η Ελλάδα και η Ιαπωνία αντιπροσωπεύουν δύο αρχαίους πολιτισμούς με πολύτιμη παγκόσμια πολιτιστική συνεισφορά. Είναι ταυτόχρονα δύο σύγχρονα κράτη, δύο ισχυρές δημοκρατίες, που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις και που συμφωνούν σε ιδιαίτερα σημαντικά παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα.

Με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι υπογράφουμε Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας. Με τη δήλωση αυτή, οι χώρες μας αναβαθμίζουν σημαντικά τις στρατηγικές σχέσεις τους και εγκαινιάζουμε ένα πεδίο στενής συνεργασίας σε ένα φάσμα διαφόρων τομέων πολιτικής: πολιτική, οικονομία, κλίμα, ψηφιακή εκπαίδευση, πολιτισμός, τουρισμός. Και αυτό το κείμενο που θα υπογράψουμε θα είναι η “πυξίδα” μας, ένας οδηγός για την πλήρη ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας μας, τα επόμενα χρόνια.

Και πρόσθεσε ότι “Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία ανασκόπηση της άριστης συνεργασίας μας σε θέματα ναυτιλίας, ως δύο από τα κορυφαία ναυτιλιακά έθνη στον κόσμο. Και καθώς το επόμενο έτος οι δύο χώρες μας θα γιορτάσουν τα 125 χρόνια διπλωματικών σχέσεων σκοπεύουμε να γιορτάσουμε Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού, με σειρά εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Ιαπωνίας.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024