Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΜόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης

Στην εξειδίκευση των μέτρων θα προχωρήσουν σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 και ώρα 12:30, ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. “Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο”, όπως είπε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινό διάγγελμά του.

“Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί”.

Στην εξειδίκευση των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και πλαίσιου λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας θα προχωρήσουν σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 και ώρα 12:30, στο Υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024