Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΝέα νομοθετική ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Sharing Economy

Νέα νομοθετική ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Εναντίον της ρύθμισης που ισχύει ήδη έχουν ταχθεί οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, υποστηρίζοντας ότι δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb.

Με αφορμή δημοσιεύματα την περασμένη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου περί επιβολής φόρου στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ξεκαθαρίζει τα εξής:

“Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει η κυβέρνηση, για το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός. Η ρύθμιση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων θα γίνει μετά το τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και θα αποτελέσει συνολική κυβερνητική πρόταση. Οδηγός για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές, η προστασία των χρηστών αυτών των υπηρεσιών, η διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών”.

Πηγές του Υπουργείου Τουρισμού αναφέρουν  ότι ο υπουργός σχεδιάζει να προωθήσει στη Βουλή μια νέα νομοθετική ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η οποία θα διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι, εναντίον της ρύθμισης που ισχύει ήδη, έχουν ταχθεί οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, υποστηρίζοντας ότι δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, κυρίως για το λόγο ότι δεν ισχύουν –και δεν εφαρμόζονται– οι ίδιες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Το Υπουργείο Τουρισμού, στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που επεξεργάζεται για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, θα οριοθετεί με σαφήνεια όλα τα ζητήματα του δίκαιου ανταγωνισμού στο χώρο της διαμονής, αλλά και της ασφάλειας των τουριστών που επιλέγουν για τη διαμονή τους τα συγκεκριμένα καταλύματα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024