Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΥπογραφή πρωτοκόλλου τουριστικής συνεργασίας με Τουρκία
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Υπογραφή πρωτοκόλλου τουριστικής συνεργασίας με Τουρκία

Υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στο πεδίο του τουρισμού υπεγράφη ανάμεσα στην Ελληνίδα υπουργό τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά κατά την επίσημη επίσκεψή της στην Τουρκία, και τον Τούρκο ομόλογό της κ. Αττίλα Κοτς. Το πρωτόκολλο τουριστικής συνεργασίας που υπεγράφη…

Υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στο πεδίο του τουρισμού υπεγράφη ανάμεσα στην Ελληνίδα υπουργό τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά κατά την επίσημη επίσκεψή της στην Τουρκία, και τον Τούρκο ομόλογό<...>της κ. Αττίλα Κοτς. Το πρωτόκολλο τουριστικής συνεργασίας που υπεγράφη χθες στην Αττάλεια, αποτελεί ένα ακόμη βήμα ενδυνάμωσης της φιλίας των δυο λαών, γεγονός που επισημάνθηκε και από τον κ. Κοτς.

Στην ομιλία της η κυρία Πετραλιά σημείωσε ότι μέσα από τη συνεργασία στον τουριστικό τομέα, Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον και να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα στον παγκόσμιο τουριστικό ανταγωνισμό.

Όσον αφορά στις εργασίες της ελληνοτουρκικής επιτροπής, συμφωνήθηκε να προωθηθεί η διευκόλυνση της μετακίνησης των επισκεπτών ανάμεσα στις δυο χώρες και να εργαστούν από κοινού οι δυο πλευρές για τη δημιουργία νέων ακτοπλοϊκών γραμμών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενθάρρυνση της αεροπλοΐας των ταξιδιών για λόγους επαγγελματικούς ή αναψυχής με ιδιωτικά τζέτ.

Πέραν της ανταλλαγής πληροφοριών σε θέματα υποδομών και ανταλλαγής εμπειριών στον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και των μορφών που τον διέπουν. Συγκεκριμένα, ενθαρρύνεται η συνεργασία ανάμεσα στις μαρίνες των δύο χωρών, ενώ θα διερευνηθούν και οι δυνατότητες οργάνωσης κοινών αγώνων ιστιοπλοΐας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024