Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝότιο Αιγαίο: Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα προβολής για το 2023 – Οι βασικοί πυλώνες
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ποντάρει στην ευελιξία

Νότιο Αιγαίο: Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα προβολής για το 2023 – Οι βασικοί πυλώνες

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στο επίκεντρο της νέας στρατηγικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν και παραμένει η στροφή προς το ψηφιακό περιβάλλον

Μπορεί να απέχουμε ακόμα αρκετούς μήνες από την τουριστική σεζόν του 2023, όμως οι Περιφέρειες και οι Δήμοι έχουν ήδη ξεκινήσει το πλάνο για την τουριστική προώθηση της επικράτειάς τους. Ανάμεσα σε αυτές και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου έθεσε το πλάνο της εμπρός του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο το ενέκρινε θετικά, στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας στην Ερμούπολη.

O περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στην αλλαγή στρατηγικής  που ακολουθείται πλέον για την προβολή του Νοτίου Αιγαίου, η οποία υπαγορεύτηκε από τις συνθήκες που διαμόρφωσαν οι διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων ετών και κυρίως η πανδημία και που,  εκ του μετρήσιμου αποτελέσματος, κρίθηκε απολύτως επιτυχημένη.

Στο επίκεντρο της νέας στρατηγικής της Περιφέρειας ήταν και παραμένει η στροφή προς το ψηφιακό περιβάλλον μέσω της στοχευμένης ψηφιακής καμπάνιας που έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Όσον αφορά το πλάνο δράσεων τουριστικής προβολής για το έτος 2023, αυτό καταρτίστηκε σε μια περίοδο κατά την οποία δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη η επίδραση που θα έχει στην καταναλωτική συμπεριφορά των δυνητικών τουριστών η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που απορρέει τόσο ως προς την κατάσταση στην Ουκρανία, κυρίως όμως από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και την αύξηση του κόστους ζωής στο σύνολο των αγορών.

Εξάλλου, στην τελευταία και πλέον επικαιροποιημένη θέση του, την 23η Νοεμβρίου 2022, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του επίμονα υψηλού πληθωρισμού και των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, που επιδεινώθηκε από τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, θα μπορούσε να επηρεάσει τον ρυθμό ανάκαμψης το τέταρτο τρίμηνο αλλά και το 2023.»

Συνεπώς ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος προβολής  του Νοτίου Αιγαίου για την προσεχή σεζόν είναι η ευελιξία, δηλαδή η  δυνατότητα να αναπροσαρμόζεται αναλόγως των συνθηκών του εξωτερικού περιβάλλοντος σε κάθε αγορά – στόχο.

Με βάση τα παραπάνω, πρόγραμμα τουριστικής προβολής της ΠΝΑ το 2023 θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες δράσεων:

  • Διαφημιστικές καμπάνιες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα
  • Συνέργειες προώθησης με Tour Operators και αεροπορικές εταιρείες
  • Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις.
  • Συμμετοχή / διοργάνωση road shows, workshops, ειδικών εκδηλώσεων
  • Social Media
  • Φιλοξενίες
  • Παραγωγή υλικού
  • Συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, αθλητικές & πολιτιστικές διοργανώσεις
TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024