Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝοτοπούλου – Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση καταδικάζει τους εποχικά εργαζομένους σε οικονομική ανέχεια
Πολιτική τοποθέτηση

Νοτοπούλου – Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση καταδικάζει τους εποχικά εργαζομένους σε οικονομική ανέχεια

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζει τα αιτήματά τους.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι τομεάρχες Τουρισμού και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έθιξαν το ζήτημα της στήριξης των εποχικά εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Τον εφιάλτη της επιβίωσης ζουν 80 χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό.

Χωρίς εισόδημα από το Δεκέμβριο και χωρίς να προβλέπεται κανένα απολύτως εισόδημα έως και το Μάιο βιώνουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη την ώρα που τα νοικοκυριά γονατίζουν από την έκρηξη ακρίβειας.

Από τον περασμένο Ιούλιο, οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει συνάντηση με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Η κυβέρνηση όμως τους γυρνά την πλάτη.

Η επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να μην στηρίζει οικονομικά τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό –τουρισμό θα έχει δραματικές επιπτώσεις στο τουριστικό προϊόν της χώρας και κατ’ επέκταση στην οικονομία της, καθώς θα αναγκάσει τους εργαζομένους του κλάδου να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους, προκειμένου να βρουν μια εργασία που θα τους εξασφαλίζει τα προς το ζην.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζει τα αιτήματά τους.

Ζητάμε από την κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, να αφουγκραστεί την αγωνία των εργαζόμενων στον επισιτισμό – τουρισμό και να κάνει πράξη το δίκαιο αίτημά τους για επέκταση της χρονικής ισχύος του εποχικού επιδόματος ανεργίας, έτσι ώστε οι 80.000 εποχικά εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους να μην μείνουν χωρίς εισόδημα τη δύσκολη αυτή περίοδο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024