Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΟ Πούτιν έκλεισε χθες το Rostourism
Τουριστική πολιτική

Ο Πούτιν έκλεισε χθες το Rostourism

Με ένα διάταγμα χθες έκλεισε ο Putin το Rostourism, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα για την κατάργηση του Rostourism. Η απόφαση ελήφθη με την δικαιολογία «να βελτιστοποιηθεί και να βελτιωθεί η δημόσια διοίκηση», καθώς και «να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου». Το Rostourism, ή Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού, ουσιαστικά είναι ένα ομοσπονδιακό εκτελεστικό όργανο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που δημιουργήθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα αριθ. 1453 της 18ης Νοεμβρίου 2004 και διαλύθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2022, δηλ. χθες, αφήνοντας ουσιαστικά ακάλυπτους όλους τους τουρίστες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Το Rostourism ήταν υπεύθυνo, μεταξύ άλλων, για την παροχή κρατικών υπηρεσιών, τη διαχείριση της κρατικής περιουσίας και την εκτέλεση λειτουργιών επιβολής του νόμου στον τομέα του τουρισμού.

Ο Πούτιν μεταβίβασε τις λειτουργίες του τμήματος στο Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης. Το Υπουργείο θα λάβει την αρμοδιότητα να ρυθμίζει και να εφαρμόζει πολιτικές στον τομέα του τουρισμού, της παροχής δημόσιων υπηρεσιών και της διαχείρισης της κρατικής περιουσίας. Επίσης, το τμήμα θα ασκεί κρατικό έλεγχο σε τουριστικούς πράκτορες και οργανισμούς που ταξινομούν ξενοδοχεία, πίστες σκι και παραλίες. Ο αριθμός των στελεχών του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες εξουσίες, θα πρέπει να καθοριστεί από την κυβέρνηση.

Το ίδιο το υπουργείο είπε ότι μια τέτοια απόφαση θα αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου μιας και η τουριστική οικονομία έχει ένα μεγάλο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, συνδυάζοντας 40 είδη δραστηριοτήτων και περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια άτομα που εμπλέκονται στη δημιουργία ενός τουριστικού προϊόντος. «Οι σύγχρονες προκλήσεις απαιτούν ενοποίηση προσπαθειών, άμεση ανταπόκριση, συγχρονισμό όλων των πόρων», εξήγησε το υπουργείο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Dmitry Chernyshenko θα συνεχίσει να εποπτεύει τον κλάδο του τουρισμού στην κυβέρνηση και να επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Tourism.RF, η οποία υλοποιεί το εθνικό έργο του τουρισμού αξίας άνω του 1 τρισεκατομμυρίου ρούβλια.

Το Rostourism ιδρύθηκε το 2004 και υπάγεται άμεσα στην κυβέρνηση. Από το 2019, επικεφαλής της δομής είναι η Zarina Doguzova, πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας Τύπου του Πούτιν. Το Rostourism ήταν νομική οντότητα, είχε σφραγίδα με την εικόνα του Κρατικού Εθνόσημου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το όνομά της, άλλες σφραγίδες, γραμματόσημο και επιστολόχαρτο, καθώς και τραπεζικούς λογαριασμούς. Λάμβανε χρηματοδότηση για τη λειτουργία και την υλοποίηση του έργου του από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, με τα κεντρικά του γραφεία στη Μόσχα.

Η κατάσταση του ρωσικού τουρισμού συζητήθηκε με τον Πρόεδρο σε συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου στις 6 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, αρκετοί κυβερνήτες σημείωσαν αμέσως ότι η υπάρχουσα δομή της διαχείρισης του κλάδου του τουρισμού στη Ρωσία πρέπει να βελτιωθεί. Σύμφωνα με αυτούς, οι τουριστικές αρχές είναι κατακερματισμένες και το Rostourism στερείται προσωπικού και πόρων. Η Doguzova πρότεινε να ενταχθεί ο οργανισμός στο υπουργείο και να του επιτραπεί η διαχείριση του κρατικού προγράμματος για την ανάπτυξη του τουρισμού. Ο Chernyshenko αντιτάχθηκε, εξηγώντας ότι το 75% των κεφαλαίων στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος αποστέλλονται στο Υπουργείο Κατασκευών.

Το κλείσιμο του Rostourism συνέπεσε με την απότομη πτώση του εξερχόμενου τουρισμού από την Ρωσία που σχετίζεται με τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, τις κυρώσεις και το κλείσιμο της Ευρώπης για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων. Θεωρείται ότι μετά το κλείσιμο του Rostourism οι Ρώσοι πολίτες θα αποθαρρυνθούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μιας και δεν θα είναι εύκολη και γρήγορη η παροχή βοήθειας σε περίπτωση ανωτέρας βίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024