Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΩφέλεια του ευρωπαϊκού τουρισμού από τη βελτίωση των κανόνων θεώρησης στην ΕΕ
Visa

Ωφέλεια του ευρωπαϊκού τουρισμού από τη βελτίωση των κανόνων θεώρησης στην ΕΕ

Η ECTAA χαιρετίζει θερμά και υποστηρίζει τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διερευνήσει τρόπους για τη βελτίωση και την απλούστευση των κανόνων θεώρησης Σένγκεν της ΕΕ, ώστε να διευκολύνει τα ταξίδια για τους υπηκόους τρίτων χωρών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ευρώπη.

Σε μια στρατηγική επικοινωνία που εγκρίθηκε στις 8 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις προθέσεις της να εξερευνήσει μια σειρά από πρωτοβουλίες για τον κώδικα βίζας εντός της ΕΕ, στοχεύοντας στη διευκόλυνση των μετακινήσεων για νόμιμους ταξιδιώτες, όπως οι τουρίστες.

Σήμερα, οι διαδικασίες για την υποβολή αίτησης θεώρησης για βραχεία διαμονή μεταξύ των κρατών Σένγκεν, όπως ορίζεται στον Κώδικα θεωρήσεων της ΕΕ, είναι εξαιρετικά επαχθής, περίπλοκη και δαπανηρή. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από τον ETOA, το 48% των αιτούντων θεώρησης είναι δυσαρεστημένοι με τις διαδικασίες θεώρησης της ΕΕ και ένα σημαντικό ποσοστό (21%) των δυνητικών τουριστών προτίθενται να εγκαταλείψουν τα σχέδια ταξιδιού τους στην Ευρώπη λόγω των απαιτήσεων θεώρησης. Αυτό “μεταφράζεται” σε 3,8 εκατ. χαμένους τουρίστες για την Ευρώπη το 2011.

Η ECTAA μάχεται για μεγάλο χρονικό διάστημα για την απλοποίηση των κανόνων θεώρησης για την ενίσχυση του τουρισμού από τις αναδυόμενες αγορές, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και η Νότια Αφρική. Ο πρόεδρος της ECTAA, κ. Boris Zgomba, δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού που διεξήχθη στην Κύπρο στις 24-25 Οκτωβρίου: “Οι άμεσες δαπάνες που σχετίζονται με τα τέλη θεώρησης και τα έξοδα ταξιδίου, καθώς και οι έμμεσες δαπάνες, όπως η αναμονή και οι χρόνοι ταξιδιού για να αποκτήσει κάποιος θεώρηση, μπορεί να είναι ένας πραγματικά αποτρεπτικός παράγοντας για τους επίδοξους ταξιδιώτες”.

Τα σχέδια για τη βελτίωση και την απλούστευση των κανόνων χορήγησης θεωρήσεων εναρμονίζονται με το γενικό στόχο της Επιτροπής να διατηρήσει την Ευρώπη ως τον Νο1 προορισμό στον κόσμο. Η ECTAA ενθαρρύνεται πολύ από το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, οι υπηρεσίες της Επιτροπής που είναι αρμόδιες για τον κώδικα θεωρήσεων Σένγκεν αναγνωρίζουν τη σημασία λήψης οικονομικών εκτιμήσεων, κυρίως όσον αφορά στον τουρισμό, και το λαμβάνουν υπόψη τους κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την πολιτική θεωρήσεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024