Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΟλ. Αναστασοπούλου: Είναι εφικτή η αύξηση του τουρισμού ευεξίας στην Ελλάδα
Τουρισμός Υγείας

Ολ. Αναστασοπούλου: Είναι εφικτή η αύξηση του τουρισμού ευεξίας στην Ελλάδα

Η τοποθέτηση της γενικής γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου στο Διεθνές Φόρουμ Οικονομίας της Ευεξίας.

«Είναι εφικτή η αύξηση του μεριδίου αγοράς τουρισμού ευεξίας της χώρας μας, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες μάρκετινγκ και προβολής της Ελλάδας στη διεθνή αγορά», ήταν το μήνυμα που έστειλε η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου στο Διεθνές Φόρουμ Οικονομίας της Ευεξίας «Από την ευκαιρία στην επίτευξη της ανάπτυξης: η περίπτωση της Ελλάδας» (Global Wellness Economy Forum “From Opportunity to a Successful Development – The Greek Case”) που διοργάνωσε το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας (ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ), στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό.

Ειδικότερα, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου επισήμανε ότι «σύμφωνα με τη μελέτη για την «Ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας» που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) με την υποστήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού. Εκτός από το εξαιρετικό κλίμα και το φυσικό κάλλος, που ευνοούν την αποκατάσταση και την αποθεραπεία, είναι χώρα μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος, διαθέτει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό, άριστες ξενοδοχειακές υποδομές, ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με τις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες της δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, ενώ παραμένει μια χώρα ασφαλής για τους ξένους».

Επιπροσθέτως η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η Ελλάδα θα μπορούσε να προσελκύσει κάθε χρόνο περισσότερους από 100.000 ασθενείς ταξιδιώτες, με έσοδα άνω των 400 εκατ. ευρώ ετησίως».

Τέλος, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου ανέφερε ότι «στο υπουργείο Τουρισμού παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις και τάσεις του τουριστικού οικοσυστήματος θεωρούμε ότι:

  1. είναι πιθανή η αύξηση του μεριδίου αγοράς τουρισμού ευεξίας της χώρας μας, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες μάρκετινγκ και προβολής της Ελλάδας στη διεθνή αγορά,
  2. πιστεύουμε ότι είναι σημαντική τόσο η συσχέτιση της γαστρονομίας με τον τουρισμό ευεξίας με την χρήση π.χ. τροφίμων, ποτών ως πρώτες ύλες ή καλλυντικές ουσίες για περιποίηση σε spa (στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ευεξίας), ενώ
  3. αντιλαμβανόμαστε ότι η ένταξη των πηγών σε ένα πλέγμα ποικίλων εγκαταστάσεων που να συνδυάζουν και άλλες δραστηριότητες (αθλητισμός για όλες τις ηλικίες, πολιτιστικά, εγκαταστάσεις αναψυχής για νέους και παιδιά, πάρκα πρασίνου) μπορεί να οδηγήσει στην ανάδειξη των πηγών σε παραθεριστικά κέντρα τουρισμού μακράς παραμονής όλων των ηλικιών».
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024