Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαΚυρ. Πιερρακάκης στον ΣΕΤΕ: Η ψηφιακή αναγέννηση μέσα από «έξυπνες πόλεις» και οπτικές ίνες μέχρι το 2027
Πολιτική τοποθέτηση

Κυρ. Πιερρακάκης στον ΣΕΤΕ: Η ψηφιακή αναγέννηση μέσα από «έξυπνες πόλεις» και οπτικές ίνες μέχρι το 2027

Πιερρακάκης στο ΣΕΤΕ

Ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης μίλησε στο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΤΕ για την κάλυψη με οπτικές ίνες σε όλη την επικράτεια, δίνοντας ακόμα και χρηματοδότηση σε ευάλωτα νοικοκυριά για να ανταπεξέλθουν στο κόστος τοποθέτησής τους.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών το ετήσιο συνέδριο του ΣΕΤΕ, όπου πολιτικοί ηγέτες και φορείς του πολιτισμού έκαναν μια αναδρομή στην τουριστική επιτυχία της χώρας για την χρονιά – ορόσημο μετά την πανδημική κρίση.

Μετά το άνοιγμα του panel από τον υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, τον λόγο πήραν οι υπουργοί Μεταφορών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας.

Μάλιστα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης στάθηκε στα ψηφιακά βήματα, τα οποία βοήθησαν στην εξέλιξη και την ανάπτυξη της χώρας.

Ο υπουργός σχολίασε πως το νεοσύστατο υπουργείο του «αγγίζει» οριζόντια το όραμα όλων των λοιπών υπουργών, υλοποιώντας το ψηφιακά. Ενώ ανέφερε επιγραμματικά το «Εύβοια pass» και το «Σάμος Pass», στάθηκε ιδιαίτερα στις επενδύσεις για την τηλεπικοινωνιακή κάλυψη όλων των περιοχών της Ελλάδας. Ανέφερε δε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καλύψει όλη την Ελλάδα με οπτική ίνα έως το 2027. Γεγονός που θα βοηθήσει τόσο την  τουριστική ανάπτυξη όσο και τους ντόπιους.

Με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως «η κυβέρνηση επιτρέπει στην εταιρεία του Elon Musk, Starlink, να προσφέρει τηλεοπτική κάλυψη στην Ελλάδα, μέσω των δορυφόρων». Ενώ πρόσθεσε πως όλα είναι δυνατά χάρη στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο υπουργός ανέφερε τον όρο «έξυπνες πόλεις». Δίνοντας το παράδειγμα των Τρικάλων, ανέφερε πως όλες οι πόλεις θα μεταρρυθμιστούν για να γίνουν πιο έξυπνες. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί τους Δήμους για να αναπτύξουν τη βιωσιμότητά τους, είτε με έξυπνους χώρους στάθμευσης, είτε με το wifi σε κάθε κεντρική πλατεία -σχέδιο που μετά από χρόνια συζητήσεων τελικά ψηφίστηκε.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024