Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠΟΞ: ‘Ζητάμε μέτρα για τον περιορισμό της επιβάρυνσης από την αύξηση του ενεργειακού κόστους’
Ξενοδοχία

ΠΟΞ: ‘Ζητάμε μέτρα για τον περιορισμό της επιβάρυνσης από την αύξηση του ενεργειακού κόστους’

Οι άμεσοι και έμμεσοι περιορισμοί που επιβάλλει η νέα μετάλλαξη πλήττουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις επιχειρήσεις εκείνες που προ δύο μηνών επί της ουσίας ξεκίνησαν εκ νέου τη λειτουργία τους μετά τον Μάρτιο του 2020.

Σε επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας επισημαίνει ότι οι δέκα ημέρες των εορτών δεν είναι ικανές να καλύψουν ούτε μικρό μέρος των υποχρεώσεων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. “Και αυτές οι 10 ημέρες όμως αφορούσαν επί της ουσίας μόνο τα ξενοδοχεία στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς, καθώς οι επιχειρήσεις μας στα αστικά κέντρα και την επαρχία παρέμειναν άδειες”, λέει.

Γι’αυτό και ζητά:

  • Να εκταμιευθούν άμεσα τα ποσά που εκκρεμούν προς πληρωμή στις επιχειρήσεις από τη δράση της “Επιδότησης κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας” -η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι τα ποσά αυτά έπρεπε να έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες- και
  • Να ολοκληρωθεί άμεσα η αποπληρωμή των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις ποσών από το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” και από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ (χωρίς παρακρατήσεις για εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων).

Ακόμη η ΠΟΞ κάνει λόγο και για πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων – και ειδικότερα:

  • Μείωση του ελάχιστου χρόνου απασχόλησης των εργαζομένων που είναι ενταγμένοι στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κάτω του 50% ή αν αυτό δεν είναι εφικτό εφαρμογή του μέτρου των αναστολών των συμβάσεων εργασίας – οι επιχειρήσεις, σημειώνει, ότι τους προσεχείς τρεις μήνες δε θα έχουν επί της ουσίας αντικείμενο δραστηριότητας.
  • Παράταση του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ έως την 30-6-2022 και
  • Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (περιλαμβανομένων και των δόσεων ρυθμίσεων) έως την 31-3-2022.

Επιστολή της ΠΟΞ προς τα Υπουργεία Οικονομικών Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και…

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024