Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΠρόταση Μ. Κόνσολα για λήψη του ειδικού οικονομικού επιδόματος Πάσχα από τους ανέργους εργαζομένους στον τουρισμό
Τουρισμός και απασχόληση

Πρόταση Μ. Κόνσολα για λήψη του ειδικού οικονομικού επιδόματος Πάσχα από τους ανέργους εργαζομένους στον τουρισμό

Η Πολιτεία θα πρέπει να επικαιροποιήσει τα μέτρα στήριξης, σε αυτήμ τη χρονική συγκυρία, για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, είτε με την παράταση του επιδόματος ανεργίας, είτε με την ένταξη της συγκεκριμένης κατηγορίας των ανέργων στον τουρισμό (που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας) στους δικαιούχους για το έκτακτο βοήθημα που θα δοθεί για το Πάσχα, λέει ο βουλευτής.

Με παρέμβασή του στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, καταθέτει πρόταση για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό που είναι άνεργοι χωρίς να έχουν κάποια εισοδηματική κάλυψη, αφού δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Ο κ. Κόνσολας καταθέτει δύο προτάσεις:

  • Την προσωρινή επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων.
  • Την ένταξή τους στους δικαιούχους για το ειδικό οικονομικό επίδομα για το Πάσχα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει: “Ο κλάδος του τουρισμού κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες την περίοδο της πανδημίας, κάτι που είχε σαφείς επιπτώσεις στο ανθρώπινο και εργατικό δυναμικό. Πολλά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις δεν άνοιξαν ή άνοιξαν για μικρότερο χρονικό διάστημα την τελευταία διετία.

Η ελπίδα για την επάνοδο στην κανονικότητα και για μια καλή τουριστική χρονιά ήταν έντονη. Οι εξελίξεις, όμως, από τον πόλεμο στην Ουκρανία δημιουργούν έναν εύλογο προβληματισμό. Ο προβληματισμός αυτός εντείνεται από το κύμα των ανατιμήσεων που πλήττει κατά κανόνα τους οικονομικά αδύναμους.

Σε αυτήν τη συγκυρία, υπάρχουν εργαζόμενοι στον τουρισμό που έχοντας λήξει το επίδομα ανεργίας που λάμβαναν, είναι χωρίς καμία εισοδηματική κάλυψη. Η Πολιτεία, έχοντας στηρίξει τους εργαζόμενους στον τουρισμό με συγκεκριμένα μέτρα την περίοδο της πανδημίας, θα πρέπει να επικαιροποιήσει τα μέτρα στήριξης, σε αυτή τη χρονική συγκυρία, για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, είτε με την παράταση του επιδόματος ανεργίας, είτε με την ένταξη της συγκεκριμένης κατηγορίας των ανέργων στον τουρισμό (που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας) στους δικαιούχους για το έκτακτο βοήθημα που θα δοθεί για το Πάσχα”.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024