Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής
Πολιτική

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την επιστροφή του από τα Τέμπη μιλώντας για πολιτική ευθύνη.

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών υπέβαλε στον πρωθυπουργό, πριν από λίγο, ο κ. Κώστας Καραμανλής, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν άδικα στα Τέμπη, ο ίδιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το δυστύχημα, ως αρμόδιος υπουργός.

Σήμερα το πρωί επισκέφτηκε το σημείο της σύγκρουσης, φανερά φορτισμένος από την τραγωδία, αμέσως μόλις επέστρεψε στην Αθήνα υπέβαλλε την παραίτηση του, τονίζοντας ‘ότι «είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά».

Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024