Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣυμμετοχή της Ολυμπίας Αναστασοπούλου στην 86η ΔΕΘ
Τουριστική Πολιτική

Συμμετοχή της Ολυμπίας Αναστασοπούλου στην 86η ΔΕΘ

Στη 86η ΔΕΘ παρευρέθηκε η Ολυμπία Αναστασοπούλου αναλύοντας τον βιώσιμο τουρισμό και τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό

Στη 86η ΔΕΘ όπου συμμετέχουν 19 χώρες και  46 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 320 επιχειρήσεις να δίνουν το «παρών» υπό την “ομπρέλα” της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, 1.500 εκθέτες και τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μίλησε η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου για τον βιώσιμο τουρισμό και τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, στην ημερίδα παρουσίασης της Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής για τον Θαλάσσιο Χώρο (ΕΧΣΘΧ) στην αίθουσα “Ριάδης – Helexpo Center “, που διοργάνωσε ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Στα πλαίσια αυτά, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συναντήθηκε με τη ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,  κα Χριστιάννα Καλογήρου με την οποία συζήτησε για την ενσωμάτωση των αρχών και πρακτικών της βιωσιμότητας, η οποία “δεν είναι μόνον περιβαλλοντική, αλλά και οικονομική και κοινωνική“,  όπως τόνισε επισημαίνοντας ότι αποτελεί “ζήτημα δημιουργίας ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και ανάπτυξης της χώρας μας και ως εκ τούτου αποτελεί εθνική προτεραιότητα”.

Νωρίτερα, η κα Αναστασοπούλου παρακολούθησε  το 2ο Τhessaloniki Metropolitan Summit που διοργάνωσαν από κοινού ο Economist και το powergame.gr, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” στη Θεσσαλονίκη, όπου τέθηκαν στο επίκεντρο τα ενεργειακά projects καθώς και τα μεγάλα έργα υποδομής στη Βόρεια Ελλάδα,  η δυναμική των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η στρατηγική για την απανθρακοποίηση, ενώ μεταξύ των ομιλητών ξεχώρισαν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Guy Verhofstadt, καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Peter Altmaier.

Επιπροσθέτως, η κα Αναστασοπούλου συνόδευσε τον υπουργό Τουρισμού,  κ. Βασίλη Κικίλια, στα περίπτερα των Περιφερειών της χώρας σημειώνοντας ότι “ο τουρισμός για τη πατρίδα μας αποτελεί ένα σημαντικό οικοσύστημα δημιουργίας εγχώριου εισοδήματος, ενώ έχει μια έντονη περιφερειακή διάσταση και άρα όλοι οι περιφερειακοί εμπλεκόμενοι φορείς (stakeholders) συμμετέχουν στην διαμόρφωση της τουριστικής αναπτυξιακής στρατηγικής. Ως εκ τούτου η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ένας από τους σημαντικούς εμπλεκόμενους φορείς συνεισφέρει στην μεγιστοποίηση των ωφελειών από την τουριστική δραστηριότητα”.

Επιπλέον, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο, εκτελεστικό πρόεδρο Δ.Σ. και διευθύνοντα σύμβουλο στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και τη κα Θεοδώρα Ρήγα, διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΛΘ, στο περίπτερό τους, όπου υπογράμμισε ότι “λειτουργεί ως πύλη ανάπτυξης και δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τη συμπρωτεύουσα, την οικονομία και την κοινωνία της. Τα αποτελέσματα της κρουαζιέρας άλλωστε δικαιώνουν τις προσπάθειές των στελεχών του για την ουσιαστική και εμφανή τόνωση του τουριστικών ροών στη Θεσσαλονίκη.  Η φετινή χρονιά να αναμένεται να ολοκληρωθεί με 60 αφίξεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αριθμός ρεκόρ για τα μέχρι σήμερα δεδομένα του λιμανιού της πόλης, ωστόσο το 2023 όπως δείχνουν οι προγραμματισμένες προσεγγίσεις θα αποτελέσει χρονιά ορόσημο καθώς αναμένονται 78 κρουαζιερόπλοια“.

Επίσης, στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) η κα Αναστασοπούλου υποδέχτηκε μαζί με την υφυπουργό Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη και τον γενικό γραμματέα ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Φραγκάκη, τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει θέσει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής την ισόρροπη και ανθεκτική τουριστική ανάπτυξη της πατρίδας μας. “Ο τουρισμός είναι ο στυλοβάτης της οικονομίας και πηγή εθνικού πλούτου“, όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης προσφάτως.

Περαιτέρω, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον Saeed Almehairi, Campaign Manager του Εμιράτου του Ντουμπάι, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η τιμώμενη χώρα της 86ης ΔΕΘ, αποτελούν μία από τις χώρες προτεραιότητας για τον ελληνικό τουρισμό, και ως εκ τούτου, καταβάλλονται προσπάθειες για να ενισχυθεί και διευρυνθεί η τουριστική μας συνεργασία, ενώ η πατρίδα μας συμμετέχει σταθερά επί σειρά ετών στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Arabian Travel Market στο Dubai.

Επιπρόσθετα, καθώς η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ, η κα Αναστασοπούλου είχε συνάντηση εργασίας με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ.  Μανώλη Γραφάκο για θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η διαχείριση απορριμμάτων στους νησιωτικούς προορισμούς με αυξημένες τουριστικές ροές.

Τέλος, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συναντήθηκε και με τον Chris Allen, εκπρόσωπο στην Αθήνα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECFIN), στη δημόσια συζήτηση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το γραφείο της Διεύθυνσης ECFIN στην Αθήνα, με θέμα “Προς μια πράσινη Οικονομία: Ενεργειακή απόδοση, περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας“, όπου παρουσιάσθηκαν οι ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές για την ενεργειακή αποτελεσματικότητα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, οι οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της πράσινης μετάβασης και η συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην στήριξη σχετικών επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024