Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣυνάντηση τουριστικών φορέων – Τα πέντε «αγκάθια» της αγοράς
Συναντήσεις

Συνάντηση τουριστικών φορέων – Τα πέντε «αγκάθια» της αγοράς

συνάντηση των Συλλογικών Φορέων του Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Συνάντηση των συλλογικών φορέων του Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με στόχο την συζήτηση και ανάλυση των 5 βασικών προβλημάτων της αγοράς

Στην αρχή της εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συλλογικών φορέων του Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Πελοποννήσου με κλιμάκιο υπουργών της Κυβέρνησης στα πλαίσια της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη.

Το «παρών» έδωσαν σημαντικά πρόσωπα της τουριστικής αγοράς, όπως ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου και εκ μέρους της περιφέρειας η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κα Άννα Καλογεροπούλου καθώς και πλήθος εκπροσώπων Συλλόγων και Ενώσεων του Τουρισμού και του Πολιτισμού.

Εκπροσωπώντας τους συλλογικούς φορείς μέλη του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) ο πρόεδρος του Τ.Ο.Π. επικ. καθηγητής ΠΑ.Δ.Α. κ. Κ. Μαρινάκος τοποθετήθηκε σε όλα σχεδόν τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του τουρισμού, με έμφαση στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε πέντε μείζονα ζητήματα που αφορούν την επικράτεια αλλά και τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.

  1. Το πρόβλημα της του αύξησης του κόστους προμηθειών και λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, καθώς εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην αύξηση της τιμής τόσο των οργανωμένων όσο και των μεμονωμένων διακοπών.
  2. Το ακανθώδες πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού που υφίστανται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Σημειώνεται πως η τουριστική δαπάνη της οικονομίας διαμοιρασμού μεγεθύνεται με έντονο ρυθμό, 15% ετησίως. Το 2022 έφτασε να αποτελεί το 14% της συνολικής τουριστικής δαπάνης, μέγεθος τέτοιο που δεν μπορεί να παραμένει χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο.
  3. Το σημαντικό έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό που παρατηρείται στα ξενοδοχεία το οποίο ανέρχεται σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες στους 61.000 εργαζόμενους.
  4. Την καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2021 με στόχο να προβάλλει τη μοναδική ομορφιά των ελληνικών ηπειρωτικών προορισμών και τις πλούσιες εμπειρίες που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες στην ενδοχώρα αλλά και στην προβολή του χειμερινού τουρισμού.
  5. Με αφορμή την πρόσφατη αδειοδότηση εκ μέρους της ΡΑΕ για εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο του Μαινάλου, ο πρόεδρος του Τ.Ο.Π . κ. Μαρινάκος, δεν παρέλειψε να ζητήσει την προσωπική παρέμβαση του υπουργού Τουρισμού αλλά και των παρευρισκόμενων κυβερνητικών στελεχών προς τον πρωθυπουργό, για την προστασία του Μαινάλου αλλά και άλλων περιοχών με ανάλογα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά στην Πελοπόννησο.
TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024