Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣΥΡΙΖΑ: Το Υπουργείο Τουρισμού να πει την αλήθεια για την εφαρμογή του ΦΠΑ στην εστίαση
Τουριστική πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το Υπουργείο Τουρισμού να πει την αλήθεια για την εφαρμογή του ΦΠΑ στην εστίαση

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Αυγούστου, αποτελεί μια ακόμα σκηνή στο επικοινωνιακό έργο της κυβέρνησης, προκειμένου να εμφανίσει κάποια επιτυχία στη θλιβερή και καταστροφική εφαρμογή του Μνημονίου, δηλωνει ο υπεύθυνος του τομέα Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης.

“Την ώρα που το Υπουργείο Οικονομικών καταθέτει το φορολογικό νομοσχέδιο ως κατεπείγον στο θερινό τμήμα της Βουλής, προκειμένου τις εισπράξεις των φόρων να μην τις κάνουν οι φορολογικές υπηρεσίες, αλλά οι τράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρείες τους, η υπουργός Τουρισμού, με δήλωση της, προσπαθεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό για άλλη μια φορά. Ενώ η οικονομία συρρικνώνεται, το παραγωγικό δυναμικό βιώνει πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας και εφαρμόζεται πολιτική σκληρής λιτότητας με συντριβή των δαπανών και υπερβολική φορολογία, το Yπουργείο Τουρισμού αναφέρει ότι ‘η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έθεσε το αίτημα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και ότι το θέμα της ελάφρυνσης της φορολόγησης είναι γενικότερος στόχος της κυβέρνησης'”. Tα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, υπεύθυνος του τομέα Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Αυγούστου, αποτελεί μια ακόμα σκηνή στο επικοινωνιακό έργο της κυβέρνησης, προκειμένου να εμφανίσει κάποια επιτυχία στη θλιβερή και καταστροφική εφαρμογή του Μνημονίου”, δηλωνει ο κ. Κριτσωτάκης. “Απόδειξη είναι η καθυστερημένη, χωρίς καμιά προετοιμασία, χωρίς μελέτη και χωρίς οργάνωση ελεγκτικών μηχανισμών, μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%. Στη δήλωσή της η ίδια η κα Κεφαλογιάννη επιφυλάσσεται σε σχέση με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου για το 2013 και συγχρόνως με δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης (22.07.2013) επιβεβαιώνει ότι οι λεπτομέρειες εφαρμογής του συστήματος θα συζητηθούν σε νέες συσκέψεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Για άλλη μια φορά η μνημονιακή κυβέρνηση δείχνει δύο πρόσωπα: από τη μια, αναποτελεσματική, αργή, ατελέσφορη όταν πρέπει να γίνει κάτι που αφορά το γενικότερο καλό και ενδιαφέρει την κοινωνία ? από την άλλη, ταχύτατη, με χειρουργική ακρίβεια κι άμεσα αποτελέσματα, όταν κερδίζουν οι ισχυροί και το σύστημα εις βάρος εργασιακών δικαιωμάτων και εισοδημάτων.

Θυμίζουμε ότι ο Επίτροπος Σεμέτα (27.9.2011) απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή ήδη το 2011 σημείωνε ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της Ελλάδας να μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση, αφού τόνιζε συγκεκριμένα πως ‘ο προσδιορισμός και ο ορισμός των πράξεων που μπορούν να φορολογηθούν με μειωμένο συντελεστή εμπίπτει στην αρμοδιότητα των οικείων κρατών-μελών’.

Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων του τουρισμού και η τόνωση της πραγματικής απασχόλησης δεν αποτελεί ευχολόγιο και αντικείμενο επικοινωνιακών τρικ, αλλά αδήριτη ανάγκη για μια τουριστική ανάπτυξη με κοινωνική ανταποδοτικότητα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024