Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Ιαπωνία ζητά πλέον αρνητικό τεστ COVID-19 από τους Κινέζους ταξιδιώτες, την ακολουθούν και άλλες χώρες
Ταξιδιωτική οδηγία

Η Ιαπωνία ζητά πλέον αρνητικό τεστ COVID-19 από τους Κινέζους ταξιδιώτες, την ακολουθούν και άλλες χώρες

Τα νέα συνοριακά μέτρα για την Κίνα θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 30ής Δεκεμβρίου 2022. Ινδία και Μαλαισία ανακοίνωσαν επίσης ότι λαμβάνουν νέα μέτρα, ενώ το ίδιο εξετάζουν και οι ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida ανακοίνωσε χθες 27 Δεκεμβρίου ότι θα απαιτείται πλέον αρνητικό τεστ για τον SARS-CoV-2, προκειμένου να επιτρέπουν την είσοδο σε ταξιδιώτες προερχόμενους από την Κίνα, λόγω της ταχείας εξάπλωσης του ιού στη χώρα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Fuji News Network και όπως αναμετέδωσε το Reuters. Η κυβέρνηση στο Τόκιο σκοπεύει το μέτρο αυτό να επιβληθεί από την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του δικτύου.

Οι ταξιδιώτες από την Κίνα που θα είναι θετικοί θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για επτά ημέρες, είπε ο Kishida στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι τα νέα συνοριακά μέτρα για την Κίνα θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 30ής Δεκεμβρίου.

«Η κυβέρνηση θα περιορίσει επίσης τα αιτήματα από τις αεροπορικές εταιρείες που ζητούν αύξηση των πτήσεων προς την Κίνα», συμπλήρωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Η Ιαπωνία άνοιξε ξανά τα σύνορά της για τους τουρίστες τον περασμένο Οκτώβριο μετά, από περισσότερα από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών για τον COVID-19, υπό την προϋπόθεση ότι οι ταξιδιώτες προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικά τεστ κορωνοϊού, που έγιναν πριν από την αναχώρηση.

Η Ινδία και η Μαλαισία ανακοίνωσαν επίσης μέσα στις τελευταίες 24 ώρες ότι λαμβάνουν νέα μέτρα που αφορούν στους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Και οι ΗΠΑ προς επιβολή μέτρων για τους ταξιδιώτες από την Κίνα
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα, εξαιτίας της ανησυχίας της για την «έλλειψη διαφανών δεδομένων» από το Πεκίνο για την πορεία της πανδημίας του νέου κορονοϊού, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, στα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Bloomberg χθες.

Εν τω μεταξύ στην Ευρώπη, η περιφέρεια της Λομβαρδίας στην Ιταλία ξεκίνησε προχθές Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου προαιρετικά τεστ για τον SARS-CoV-2 στους ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς από την Κίνα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνο, κάτι που θα συνεχιστεί έως τις 30 Ιανουαρίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024