Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Κίνα άνοιξε τα ταξίδια προς το εξωτερικό, όλο και περισσότερες χώρες παίρνουν μέτρα προστασίας
Ταξιδιωτική οδηγία

Η Κίνα άνοιξε τα ταξίδια προς το εξωτερικό, όλο και περισσότερες χώρες παίρνουν μέτρα προστασίας

Η Κίνα ανοίγει τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό από χθες, 8 Ιανουαρίου εν μέσω νέου κύματος μολύνσεων COVID-19. Το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας δήλωσε ότι αναμένει περισσότερα από δύο δισ. επιβάτες να ταξιδέψουν τις επόμενες 40 ημέρες.

Η Γερμανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο προχώρησαν σε συμβουλές προς τους πολίτες τους να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στην Κίνα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ένα άνευ προηγουμένου κύμα του COVID-19 το τελευταίο διάστημα.

Το Yπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας αναφέρει ότι ο λόγος της ταξιδιωτικής οδηγίας είναι «η κορύφωση των μολύνσεων στην Κίνα και το επιβαρυμένο σύστημα υγείας της χώρας. «Το Λουξεμβούργο ευθυγραμμίζεται με τις γερμανικές ταξιδιωτικές συμβουλές και επί του παρόντος συμβουλεύει κατά των μη αναγκαίων ταξιδιών στην Κίνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Το Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου ανέφερε στον ιστότοπό του ότι «από τον Δεκέμβριο, η Κίνα βιώνει το μεγαλύτερο κύμα λοιμώξεων λόγω του τέλους της πολιτικής ‘zero Covid’. Λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο υπερπληθυσμού στα νοσοκομεία και, κατά συνέπεια, τον κίνδυνο να μην είναι δυνατή η ταχεία θεραπεία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν συνιστώνται προς το παρόν τα μη απαραίτητα ταξίδια».

Η Ολλανδία και η Πορτογαλία έγιναν την περασμένη Παρασκευή, οι τελευταίες μέχρι σήμερα χώρες που απαιτούν από τους επιβάτες με προέλευση την Κίνα να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ για την COVID-19 κατά την άφιξή τους.

Στα μέσα της εβδομάδας η ΕΕ προέτρεψε τις χώρες μέλη της να ζητούν από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα να υποβάλλονται σε τεστ για τον νέο κορονοϊό πριν από την αναχώρησή τους αλλά και να διενεργούν «τυχαιοποιημένα τεστ» κατά την άφιξή των ανθρώπων αυτών σε ευρωπαϊκό έδαφος. Για προληπτικούς λόγους, πολλές χώρες (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία και άλλες) έχουν ήδη λάβει παρόμοια μέτρα.

Παρά την έκρηξη των κρουσμάτων, οι κινεζικές αρχές έβαλαν τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα των ταξιδιωτών που φτάνουν στην Κίνα και επιτρέπουν και πάλι στους Κινέζους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Απο χθες Κυριακή έληξε και η αυστηρή καραντίνα σε ξενοδοχεία, η οποία ίσχυε από τον Μάρτιο του 2020 όλους τους προερχόμενους από το εξωτερικό. Διάρκειας αρχικά τριών εβδομάδων, η καραντίνα μειώθηκε σε μία εβδομάδα το καλοκαίρι και σε πέντε ημέρες τον Νοέμβριο.

Το Πεκίνο καταδίκασε την απόφαση ορισμένων χωρών να επιβάλλουν υποχρεωτικά τεστ στους Κινέζους ταξιδιώτες και απείλησε ότι θα λάβει αντίστοιχα αντίμετρα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταγγέλλει από την πλευρά του τις αμφιλεγόμενες μεθόδους που χρησιμοποιεί το Πεκίνο για την καταμέτρηση των θυμάτων τoυ COVID-19.

Η επιδημία αναμένεται να επιδεινωθεί, καθώς θα πλησιάζουν οι διακοπές του κινεζικού Νέου Έτους, στα τέλη Ιανουαρίου, στη διάρκεια των οποίων εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να φύγουν από τις μεγαλουπόλεις για να πάνε στην επαρχία και να επισκεφθούν τους συχνά ηλικιωμένους και ευάλωτους γονείς τους.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο πάροχο ταξιδιωτικών υπηρεσιών Trip.com, οι κρατήσεις εξερχόμενων πτήσεων της ηπειρωτικής Κίνας το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου — την ημέρα μετά την ανακοίνωση της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών από τις 8 Ιανουαρίου — αυξήθηκαν κατά 254%, σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα. Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις για πτήσεις προς Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία και Ταϊλάνδη οδήγησαν στο κύμα.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας δήλωσε ότι αναμένει περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια επιβάτες να ταξιδέψουν τις επόμενες 40 ημέρες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024