Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςNotam για την εισόδο στην Ελλάδα από την Κίνα – Οι προϋποθέσεις
Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Notam για την εισόδο στην Ελλάδα από την Κίνα – Οι προϋποθέσεις

Παράταση NOTAM με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την παράταση έως τις 14/2/2023 της αεροπορικής οδηγίας (notam) με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα, προς περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Πιο αναλυτικά, η notam που εφαρμόζεται ήδη από τις 15 Ιανουαρίου 2023 παρατείνεται και θα ισχύει έως την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 και προβλέπει τα ακόλουθα:

Mε αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα ανεξαρτήτως υπηκοότητας για όλους τους ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Ειδικότερα, η είσοδος των ταξιδιωτών ανεξαρτήτως υπηκοότητας που προέρχονται από την Κίνα με απευθείας πτήσεις επιτρέπεται εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός 48 ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός 24 ωρών πριν από την επιβίβασή τους για Ελλάδα.

Όλοι οι ταξιδιώτες από Κίνα υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή KN95) τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο αεροδρόμιο.

Τα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα ισχύουν για ανηλίκους από 5 ετών και άνω.

Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι έχει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης έχουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδά τους.

Τα ανωτέρω αναγκαία έγγραφα εισόδου (αρνητικά αποτελέσματα τεστ) επιδεικνύονται από τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον τους ζητηθούν, για έλεγχο εγκυρότητας και πληρότητας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024