Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοί«Παράλογοι» οι περιορισμοί εισόδου ταξιδιών που επιβλήθηκαν από ορισμένες χώρες, λέει η Κίνα
Τουρισμός και δημόσια υγεία

«Παράλογοι» οι περιορισμοί εισόδου ταξιδιών που επιβλήθηκαν από ορισμένες χώρες, λέει η Κίνα

Η Κίνα θα σταματήσει να απαιτεί από τους εισερχόμενους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα από τις 8 Ιανουαρίου. Ωστόσο, θα εξακολουθεί να απαιτεί ένα τεστ πριν από την αναχώρηση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε τους περιορισμούς εισόδου ταξιδιών που επιβλήθηκαν από ορισμένες χώρες ως «απλά παράλογους», λέγοντας ότι «στερούνταν επιστημονικής βάσης». «Είμαστε πρόθυμοι να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τον κόσμο», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο. «Όμως… είμαστε σθεναρά αντίθετοι στις προσπάθειες χειραγώγησης των μέτρων πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας για πολιτικούς σκοπούς και θα λάβουμε αντίστοιχα μέτρα σε διαφορετικές καταστάσεις, σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαιότητας».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning.

Σύμφωνα με το Reuters, η Κίνα διέκοψε την πολιτική «zero-COVID» που είχε υποστηρίξει ο Πρόεδρος Xi Jinping και η οποία είχε οδηγήσει σε διαμαρτυρίες που είχαν σηματοδοτήσει την ισχυρότερη εκδήλωση δημόσιας περιφρόνησης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του στην εξουσία, ενώ συνέπεσαν και με τη βραδύτερη ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας εδώ και μισό σχεδόν αιώνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε Κινέζους επιστήμονες να παρουσιάσουν λεπτομερή δεδομένα για την ιική αλληλουχία. Ζήτησε επίσης από την Κίνα να μοιραστεί δεδομένα σχετικά με τη νοσηλεία ασθενών, τους θανάτους και τους εμβολιασμούς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς και άλλες χώρες θα απαιτήσουν τεστ COVID σε ταξιδιώτες από την Κίνα, ενώ το Βέλγιο δήλωσε ότι θα δοκιμάσει τα λύματα από τα αεροπλάνα για νέες παραλλαγές του ιού. Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να πραγματοποιεί τεστ σε όλες τις αφίξεις από την Κίνα, αφού σχεδόν οι μισοί από τους επιβάτες σε δύο πρόσφατες πτήσεις προς το Μιλάνο βρέθηκαν να έχουν τον ιό. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη για μια συντονισμένη απάντηση.

Σημειώνεται ότι η Κίνα θα σταματήσει να απαιτεί από τους εισερχόμενους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα από τις 8 Ιανουαρίου. Ωστόσο, θα εξακολουθεί να απαιτεί ένα τεστ πριν από την αναχώρηση.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας δήλωσε ότι τα 52,71 εκατ. ταξίδια στο εσωτερικό κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτοχρονιάς απέφεραν 26,52 δισ. γιουάν (3,84 δισ. δολ.), αυξημένα κατά 4% σε ετήσια βάση, ποσό που ήταν όμως μόνο περίπου το 35% του τελευταίου έτους πριν από την πανδημία το 2019. Οι προσδοκίες είναι υψηλότερες για τις μεγαλύτερες διακοπές της Κίνας, τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά αργότερα μέσα στον Ιανουάριο, όταν ορισμένοι ειδικοί προβλέπουν ότι οι μολύνσεις θα έχουν κορυφωθεί σε πολλά μέρη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024