Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΣύγκρουση μεταξύ Γερμανίας – Τουρκίας: Κλείνει το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη
Σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας

Σύγκρουση μεταξύ Γερμανίας – Τουρκίας: Κλείνει το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη

Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της στην Κωνσταντινούπολη ότι ο κίνδυνος επίθεσης είναι ιδιαίτερα υψηλός στην κεντρική περιφέρεια Μπεϊογλού και γύρω από την πλατεία Ταξίμ.

Έναν χρόνο μετά το πόλεμο στην Ουκρανία, η πολιτική «κόντρα» για την είσοδο χωρών στο ΝΑΤΟ συνεχίζει. Μετά τις αμφότερες ταξιδιωτικές οδηγίες που υπέβαλαν οι Σκανδιναβικές χώρες και οι ΗΠΑ, προς την Τουρκία και αντίστροφα, η Γερμανία λαμβάνει ξεκάθαρη θέση κατά της μουσουλμανικής χώρας.

→Μ. Βρετανία: Νέα ταξιδιωτική οδηγία προς την Τουρκία – Οι φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα

Συγκεκριμένα από σήμερα, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου το προξενείο της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη θα παραμείνει κλειστό, εξαιτίας αυξημένης απειλής για επίθεση, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της στην Κωνσταντινούπολη ότι ο κίνδυνος επίθεσης είναι ιδιαίτερα υψηλός στην κεντρική περιφέρεια Μπεϊογλού και γύρω από την πλατεία Ταξίμ.

Το υπουργείο ανέφερε πως η κίνηση να κλείσει το προξενείο έγινε έπειτα από «εκτίμηση των αρχών ασφαλείας» και κάλεσε τους γερμανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τα σημεία όπου υπάρχει συγκεντρωμένο πλήθος.

Η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, καθώς και οι ΗΠΑ, είχαν ήδη προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα τους πολίτες τους για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ επικαιροποίησαν τη Δευτέρα την προειδοποίησή τους αναφέροντας συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της για επιθέσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024