Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΤο Ην. Βασίλειο δε θα επιβάλει -προς το παρόν- υποχρεωτικά τεστ COVID-19 για ταξιδιώτες από Κίνα
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Το Ην. Βασίλειο δε θα επιβάλει -προς το παρόν- υποχρεωτικά τεστ COVID-19 για ταξιδιώτες από Κίνα

Ρεπορτάζ της Telegraph ανέφερε ότι αξιωματούχοι από το Υπουργείο Μεταφορών της κυβέρνησης (DfT), το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας (DHSC) αναμένεται να αποφασίσουν εάν η Βρετανία θα πρέπει να ακολουθήσει άλλες χώρες στην επιβολή περιορισμών στους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει άμεσα σχέδια να επιβάλει υποχρεωτικά τεστ COVID-19 για επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα. «Δεν υπάρχουν σχέδια για επανεισαγωγή των τεστ COVID-19 ή πρόσθετες απαιτήσεις για τις αφίξεις», δήλωσε ένας αξιωματούχος. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση. Η απάντηση της χώρας στο άνοιγμα των ταξιδίων από την Κίνα είναι «υπό εξέταση», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Ben Wallace.

Ρεπορτάζ της Telegraph ανέφερε ότι αξιωματούχοι από το Υπουργείο Μεταφορών της κυβέρνησης (DfT), το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας (DHSC) αναμένεται να αποφασίσουν εάν η Βρετανία θα πρέπει να ακολουθήσει άλλες χώρες στην επιβολή περιορισμών στους ταξιδιώτες από την Κίνα. Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Rishi Sunak είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα κρούσματα COVID σε ολόκληρη τη Βρετανία. «Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι έχουμε την απαραίτητη επιτήρηση σε ισχύ», είπε.

Υπάρχουν φόβοι ότι το τέλος σχεδόν τριών ετών αυστηρών μέτρων στη χώρα των 1,4 δισ. ανθρώπων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζική εξάπλωση της νόσου σε όλο τον κόσμο. Ορισμένες χώρες έχουν επιβάλει ήδη τεστ COVID-19 και άλλους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Η Ινδία, η Ιταλία, η Ταϊβάν, η Νότια Κορέα και η Μαλαισία έθεσαν επίσης περιορισμούς.

Ταξιδιωτικοί οργανισμοί της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου της Trip.com, ανέφεραν αύξηση στις εξερχόμενες κρατήσεις. Τα δεδομένα του Ομίλου Trip.com αποκαλύπτουν ότι οι αναζητήσεις για ταξίδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε τουριστικά σημεία προ της πανδημίας έχουν αυξηθεί σημαντικά, με την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο να αναδεικνύονται ως κορυφαίοι προορισμοί. Οι αναζητήσεις για πακέτα οργανωμένων εκδρομών κατά τη διάρκεια του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους αυξήθηκαν επίσης κατά έξι φορές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024