Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΥπουργείο Ανάπτυξης: Δεν έχει εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία για την χώρα μας

Υπουργείο Ανάπτυξης: Δεν έχει εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία για την χώρα μας

Καμία ταξιδιωτική οδηγία δεν έχει εκδοθεί για τη χώρα μας με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα γρίπης αναφέρει η γενική γραμματεία Τουρισμού του υπ. Ανάπτυξης, με αφορμή πληροφορίες στον Τύπο ότι […]

Καμία ταξιδιωτική οδηγία<.> δεν έχει εκδοθεί για τη χώρα μας με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα γρίπης αναφέρει η γενική γραμματεία Τουρισμού του υπ. Ανάπτυξης<...>, με αφορμή πληροφορίες στον Τύπο ότι υπήρξε τέτοια οδηγία από πλευράς Γερμανίας.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι απλώς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σύσταση με την οποία ενημερώνονται οι Γερμανοί τουρίστες που σκοπεύουν να επισκεφθούν αυτές τις μέρες τη χώρα μας για την κατάσταση που υπάρχει.

Τα γραφεία του ΕΟΤ εξωτερικού έχουν ενημερωθεί, βάσει των αποτελεσμάτων και των εκτιμήσεων της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου και αυτά με την σειρά του σαν ενημερώσουν τις τοπικές αγορές για την πραγματική έκταση του προβλήματος και τον προσωρινό χαρακτήρα που έχει, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Επίσης, σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άκης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι "καμία ταξιδιωτική οδηγία δεν υπάρχει. Αυτό είναι ένα μεγάλο παραμύθι. Απλά κάποιοι δημοσιογράφοι, κάποιες εφημερίδες, έγραψαν ότι το ελληνικό υπουργείο Υγείας επέβαλλε την αργία στα σχολεία και αυτό θεωρήθηκε ως ένδειξη μιας επιδημίας, η οποία βέβαια παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις διότι εδώ πρόκειται για μια επιδημία γρίπης, της οποίας η σημασία και η εμβέλεια είναι συγκεκριμένη και περιορισμένη. Άρα όλα αυτά είναι υπερβολές, δεν υπάρχει τίποτα το επίσημο. Πολύ γρήγορα θα ξεκαθαριστεί το περιβάλλον ώστε να μην έχουμε καμιά παρενέργεια". Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον ελληνικό τουρισμό εξαιτίας της ιογενούς λοίμωξης, προσθέτοντας ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει αύριο η μεθαύριο.

Παρόλα αυτά η αναστάτωση που έχει προκληθεί οδήγησε τους ξενοδόχους της χώρας μας σε δηλώσεις και λήψη μέτρων. Συγκεκριμένα, η Ένωση Ξενοδόχων του νομού Ηρακλείου καταθέτει αγωγή κατά παντός υπεύθυνου για τις επιπτώσεις στον τουρισμό. Ακόμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Μάκης Αθανασόπουλος, υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν λεπτοί χειρισμοί προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό από τον ιό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024