Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/νόσησης από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/νόσησης από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου

Σχετικά με την επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για τα ταξίδια παραμένει σε ισχύ, ωστόσο θα επανεξεταστεί αργότερα για ποιες χώρες θα καταργηθεί.

Από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου δε θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση και καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, παρουσιάζοντας τον “οδικό χάρτη” για τη χαλάρωση των μέτρων.

Πιο αναλυτικά, από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου αίρεται η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς. Αυτό σημαίνει ότι και εκεί που υπήρχε υποχρέωση διενέργειας τεστ, δε θα χρειάζεται να διενεργείται. Το μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί και η άρση επίδειξης του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα, οπότε και θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

Έως τις 31 Μαΐου παραμένει η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους. Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ.

Από 1η Μαΐου 2022 καταργούνται τα τακτικά self-test στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς τη διενέργεια self τεστ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις στο πρωτόκολλο που θα αφορά στην επαφή με κρούσματα.

Από 1η Μαΐου ορίζεται ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολιάστων στους χώρους εργασίας, ενώ από 1η Μαΐου ως 31/8 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Από 15/4 αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και ήδη έχει υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση.

Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν 1η Σεπτεμβρίου, αναλόγως με την εικόνα της πανδημίας. Το Πάσχα θα γιορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024