Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΑνάγκη να ενταχθεί η Κρήτη στο χωροταξικό σχέδιο για την παραθεριστική κατοικία

Ανάγκη να ενταχθεί η Κρήτη στο χωροταξικό σχέδιο για την παραθεριστική κατοικία

“Ναι στην τουριστική κατοικία με σωστές υποδομές και σεβασμό στο περιβάλλον”. Στη διαπίστωση αυτή κατέληξαν οι ομιλητές του 1ου διεθνούς συνεδρίου «Tourism & Property in Crete» το οποίο πραγματοποιήθηκε στο […]

“Ναι στην τουριστική κατοικία με σωστές υποδομές και σεβασμό στο περιβάλλον”. Στη διαπίστωση αυτή κατέληξαν οι ομιλητές του 1ου διεθνούς συνεδρίου «Tourism & Property in Crete» το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis στις 7 Δεκεμβρίου 2007. Το<...> συνέδριο παρακαλούθησαν περισσότεροι από 270 σύνεδροι.

Στο πλαίσιο της ημερίδας οι ομιλητές επεσήμαναν την ανάγκη ανάδειξης και προβολής του μεγαλύτερου προορισμού της χώρας, της Κρήτης, στο νέο χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό και την παραθεριστική κατοικία. Η τουριστική κατοικία αποτελεί, σύμφωνα με τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους, το νέο τουριστικό προϊόν το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην επιμήκυνση της τουριστική περιόδου όσο και στην αύξηση των εσόδων της τοπικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου «Tourism & Property in Crete» βρέθηκαν οι εξελίξεις στους τομείς του τουρισμού, του τουριστικού real estate, του αγροτουρισμού, της γαστρονομίας, της χρήσης και αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Οι εισηγητές της ημερίδας, Έλληνες και ξένοι, με εξειδίκευση στα εν λόγω θέματα ανέλυσαν την υπάρχουσα κατάσταση προτείνοντας λύσεις στα καίρια ζητήματα τα οποία απασχολούν τους τουριστικούς επιχειρηματίες της Μεγαλονήσου.

Το συνέδριο περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα, εκπρόσωποι όλων των κρατικών φορέων του ελληνικού τουρισμού, του ΥΠΕΧΩΔΕ, πρόεδροι ενώσεων και επιτελικά στελέχη επιχειρήσεων, με τη γνώση και την εμπειρία τους, μίλησαν για το νέο προϊόν της τουριστικής κατοικίας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ανάλυση του καίριου τομέα των πωλήσεων του νέου προϊόντος από τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας εκ των κορυφαίων στον κόσμο εταιρειών πώλησης τουριστικής κατοικίας, της Premier Resorts, Russell Bragg.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα, καταξιωμένοι Κρητικοί επιχειρηματίες επικεφαλείς μεγάλων και διεθνούς εμβέλειας εταιριών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κτηματομεσιτικών ενώσεων και επιχειρήσεων που ξεκινούν δυναμικά τη δράση τους στον τομέα του τουριστικού real estate, παρουσίασαν τις νέες τάσεις στα ξενοδοχεία, ενώ αναφέρθηκαν διεξοδικά στις μελλοντικές επενδύσεις στον τομέα του real estate στο νησί.

Στην τρίτη ενότητα του συνεδρίου, επιχειρηματίες, επιτελικά στελέχη εταιριών που πρωτοστάτησαν στον τομέα δράσης τους, πανεπιστημιακοί και οι επικεφαλείς των αντίστοιχων φορέων παρουσίασαν την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στη Κρήτη και τον συνδυασμό του με τη γνωστή σε όλη την υφήλιο κρητική γαστρονομία και διατροφή. Επιπλέον, οι ειδικοί επί του θέματος ανέλυσαν άγνωστες πτυχές της χρήσης και αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας στα ξενοδοχειακά- τουριστικά καταλύματα.

Μεταξύ των ομιλητών στο «Tourism & Property in Crete» ήταν ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Αθανάσιος Οικονόμου, η πρόεδρος της Επιτροπής Επίβλεψης της μελέτης του ειδικού πλαισίου για το χωροταξικό του ΥΠΕΧΩΔΕ κυρία Έλενα Νανούρη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Λασιθίου και ιδιοκτήτης της Europlan κ. Μιχάλης Χωραφάς, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Iberostar Hellas κ. Μανόλης Κριτσωτάκης, o διευθύνοντας σύμβουλος της Hellenic Homes κ. Νίκος Σκαράκης, o διευθύνοντας σύμβουλος της Κατασκευαστική Ρεθύμνου ΑΕ κ. Νίκος Σαραντινός, η πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών νομού Χανίων κυρία Λουκία Καλλιγιάννη, ο πρόεδρος της ΒΑΜΟΣ ΑΕ κ. Νίκος Φραντζεσκάκης, ο πρόεδρος της εταιρίας Ελληνική Ακαδημία Γεύσις κ. Αντώνης Παναγιωτόπουλος κ.ά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022