Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΑναστολή οικοδομικής άδειας στο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική
Διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις και παρατυπίες για ανέγερση οικίσκων πολυτελείας

Αναστολή οικοδομικής άδειας στο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική

Σε έλεγχο της οικοδομικής άδειας της εταιρείας Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική προχώρησαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. […]

Σε έλεγχο της οικοδομικής άδειας της εταιρείας Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική προχώρησαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος της<...> Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Μετά την παρέμβασή τους η Διεύθυνση Πολεοδομίας προχώρησε σε διακοπή εργασιών και στη συνέχεια σε αναστολή εκτέλεσης και ανάκληση.

Στη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις και παρατυπίες κατά την έκδοση της 199/2010 οικοδομικής άδειας για ανέγερση οικίσκων πολυτελείας, συνολικής δόμησης 80.174,97 τ.μ., σε 10 επιμέρους περιοχές σε έκταση ιδιοκτησίας της εταιρείας. Η έκταση αυτή διέπεται από ιδιαίτερο νομικό και πολεοδομικό καθεστώς από το 1968, καθώς τμήμα της καλλιεργείται, κυρίως με ελαιόδεντρα, ενώ το υπόλοιπο αποτελείται από πευκόφυτες εκτάσεις, για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί πράξεις χαρακτηρισμού από το Δασαρχείο Πολυγύρου. Εκεί, εντοπίζονται επίσης τρεις αρχαιολογικοί χώροι, από αυτούς ο ένας κηρυγμένος και οριοθετημένος. Ωστόσο, για την έκδοση της οικοδομικής άδειας δεν υποβλήθηκε αίτημα εκσκαφής στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Οι επιθεωρητές κατέγραψαν το σύνολο των στοιχείων που περιέχονται στο φάκελο της οικοδομικής άδειας (σχέδια, τεύχη μελετών – υπολογισμών, έγγραφα, παραστατικά κ.λπ.), ενώ δεν έχουν ακόμη παραλάβει όλα τα αιτούμενα στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα, δεδομένου ότι η περιοχή διέπεται από πολλές συμβάσεις και διατάξεις σε βάθος χρόνου (πλέον των σαράντα ετών).

Οι επιθεωρητές συνεχίζουν τη διερεύνηση του θέματος, εστιάζοντας στο νομικό καθεστώς της ευρύτερης περιοχής ανάπτυξης του συνολικού επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας. Aλλωστε, εκκρεμούν αμφισβητήσεις, σχετικά με την εφαρμογή του ή την ανάγκη επικαιροποίησής του, καθώς και για την πιστοποίηση του δασικού ή μη χαρακτήρα όλων των εκτάσεων ή μέρους τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024